0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 1 augustus 2022

Top 10 Dierendag cadeaus voor de leukste baasjes!

Dierendag staat op 4 oktober wereldwijd op de agenda als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Vooral voor katten en honden is deze dag een echte feestdag geworden in het gezin. En dat kan ook niet anders met zoveel leuke baasjes!

Populaire Dierendagcadeaus 

Wat geef jij je hond of kat cadeau op deze speciale dag? Uit eerder onderzoek van Max&Luna blijkt dat meer dan de helft van de huisdierbezitters iets lekkers te eten geeft zoals een snack of een andere maaltijd. Zo'n 30% kiest voor speelgoed en 15% koopt iets wat niet alleen leuk is voor hun huisdier maar ook voor henzelf, zoals een mooie kattenbak, een zacht kattenmandje, een nieuw krabmeubel of een mooie hondenriem.

Wat koop jij dit jaar? Neem snel een kijkje in onze Dierendag Top 10 cadeaus voor katten en de Dierendag Top 10 cadeaus voor honden met de leukste cadeaus voor jouw huisdier!

Waarom vieren we Dierendag?

Werelddierendag is de feestdag van dierenvriend Sint-Franciscus van Assisi. Deze beroemde heilige leefde rond het jaar 1200. Hij werd bewonderd omdat hij mensen in nood hielp, maar staat het meest bekend om zijn liefde voor de natuur en de dieren. Dieren waren voor Franciscus zijn beste vrienden. Hij maakte een wilde wolf tam en sprak met vogels. En hij schreef en zong een lied over hoe mooi hij de natuur vond: het Zonnelied.

Wie bedacht Dierendag?

In 1927 bedacht Juffrouw Winter uit Brno in Tsjechië dat mensen één dag per jaar speciaal aan de dieren moesten denken. Ze schreef een brief met haar idee naar Margaret Ford, de voorzitster van de wereldvereniging van de Dierenbescherming. Mevrouw Ford vond het een geweldig idee! Over een toepasselijke datum hoefde ze niet lang na te denken: 4 oktober, de sterfdag van de Heilige Franciscus.

In 1929 keurde een internationale vergadering van dierenbeschermers in Wenen het plan goed. In 1930 werd Dierendag voor het eerst in Nederland gevierd. 

Sinds het bestaan van Dierendag vieren de meeste huisdierbezitters op deze dag een feestje met hun huisdier. Ze krijgen een nieuwe kauwbot, speelgoed of nieuwe mand. 

Max&Luna is het leukste lifestyle platform voor iedereen die van honden en/of katten houdt. Via maxenluna.nl en de Max&Luna nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste aanbod voor honden & katten. Bovendien krijg je van Max en Luna en de bij ons aangesloten experts de beste tips om nog meer van je huisdier te genieten. Ook kun je terecht voor advies over je hond of kat & informatie over de producten die je bij Max&Luna kunt vinden. Stuur een mail naar [email protected]