0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 31 mei 2023

Tips zodat een sprong in het water voor iedereen leuk is!

In de zomer is er voor veel honden niets beters dan een duik in het koele water. Toch is niet elke hond automatisch een waterrat. Sommige zijn waterschuw en anderen zijn gewoon beter af op het land in termen van lichaamsbouw.

Niet alle honden houden van natte poten

Het feit is: Bij warme temperaturen moeten honden afkoelen. Ze zweten niet en kunnen niet zomaar hun vacht uittrekken. Daarom is een duik in het water voor de meeste honden logisch. Maar er zijn ook honden die niet van water houden en dat moet je als baasje respecteren.

Hondenzwemvest voor de veiligheid

Met gerichte training kun je misschien nog het enthousiasme voor zwemmen opwekken, maar geen enkele hond mag hiertoe worden gedwongen. Sommige hondenrassen zijn überhaupt geen goede zwemmers vanwege hun lichaamsbouw, zoals bulldogs of teckels. Een zwemvest voor honden is dan zeker geen overbodige luxe. Retrievers of poedels daarentegen zijn vaak echte zwemprofessionals.

Door het lichte gewicht van een hondenzwemvest en de perfecte pasvorm, kan jouw hond zich er zowel in het water als op het land gemakkelijk mee bewegen. Ook als je een dagje gaat varen en wellicht niet eens van plan bent om te gaan zwemmen, is een hondenzwemvest een goed idee. Een zwemvest geeft je hond wat extra veiligheid op het moment dat de hond overboord springt of in snelstromend water terecht komt. 

Lees hier meer over in ons blog: Kunnen alle honden zwemmen?

Zwemmende hond

Checklist voordat je hond in het water springt:

Zelfs als je hond onmiddellijk in elke plas wil springen, moet je onderstaande punten niet vergeten:

  1. Mag de hond hier baden? Honden zijn niet overal welkom. Gebruik aangewezen hondenstranden.
  2. Wat is er in het water en in de omgeving? Kijk uit voor voorwerpen, zoals scherpe randen, die je hond kunnen bezeren. En ook belangrijk, kan de hond weer gemakkelijk uit het water komen?
  3. Zijn er stromingen of eb en vloed? Zelfs honden onderschatten vaak de kracht van stromend water. Vooral als je hond mee gaat varen, kan een zwemvest verstandig zijn.
  4. Is het water schoon? Vooral blauwalgen kunnen giftig zijn. Een muffe geur, een groen tapijt op het water en blauwgroene strepen zijn hier indicaties van.
  5. Heeft mijn hond nog kracht? Het ravotten in het water is erg vermoeiend. Vooral jonge, onervaren honden putten zichzelf vaak uit. Neem daarom regelmatig pauzes.

Lichtgewicht hondenharnas in de zomer

Als de temperaturen stijgen, raden we een harnas van Air-Mesh materiaal aan. Omdat het lichte Air-Mesh materiaal zo ademend is, zal je hond het niet warmer krijgen door het harnas in de zomer. Dit is dus op zichzelf al een geweldig product voor de zomerhitte, maar als je het vestje nat maakt en daarna aantrekt bij je hond werkt het ook als een soort koelvestje. Super handig!

Daarnaast hebben we allerlei verkoelingsproducten in onze shop. Zo staat niets meer in de weg voor een zomer vol avonturen met jouw harige vriend!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-water