Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 20 mei 2018

Tips voor hond die bijt uit enthousiasme

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag over Muck, een Engelse Bulldog die steeds harder gaat bijten uit enthousiasme. 

Vraag

Wij hebben Muck....een Engelse Buldog van 11 maanden. Hij woont nu 3 maanden bij ons.
Muck was zwaar ondervoed toen hij bij ons kwam wonen toen hij 8 maanden oud en 9 kilo zwaar was. Inmiddels weegt hij 19 kilo en Muck is hartstikke doof. Als ik thuis kom is hij hartstikke blij en dat uit zich in bijten. Ik weet dat hij het niet boos bedoeld maar wat we ook proberen qua gebaren.....hij blijft door gaan. Uiteindelijk zet ik hem even op de gang.

Hebben jullie misschien tips of trucjes voor ons? Ik weet dat hij nog volop in zijn puberteit zit maar doordat hij zo enthousiast is gaat hij steeds harder bijten.

Antwoord

Wat fijn dat jullie Muck een nieuw thuis hebben kunnen geven! En wat goed dat hij al zo lekker is aangekomen. Ik kan helemaal begrijpen dat dit bijtgedrag vervelend is. Ik denk dat hij zijn grenzen bij zijn oude baasje helaas nooit goed heeft aangeleerd. Hij zal niet echt een goede start in dit leven hebben gemaakt.. Extra lastig is natuurlijk dat hij daarnaast ook nog eens doof is: commando's moet je dan inderdaad op een geheel andere manier (d.m.v. gebarentaal) aanleren. Gelukkig is hij bij jullie nu in goede handen! Ik hoop dat ik je met onderstaande tips op de goede weg kan helpen.

Belangrijk is dat je Muck zoveel mogelijk probeert te negeren wanneer je thuiskomt. Hij moet leren dat hij niet wordt beloond met aandacht vragen en bijten. In het begin zal hij zeker nog proberen te gaan bijten uit enthousiasme, maar wanneer je bij hem bij binnenkomst totaal negeert en kalm en rustig de kamer uitloopt (tussendeur dichtdoen zodat hij je dan ook niet ziet), zal hij inzien dat hij hiermee niet bereikt wat hij wil, en dat is aandacht!

Wat je ook kunt proberen bij thuiskomst is stilstaan, Muck negeren (dus helemaal niet gebaren of aankijken) en wachten tot hij rustig is. Ik weet niet of hij het commando 'zit' kent? Misschien heb je hem dat al met gebarentaal geleerd? Dan kun je hem, wanneer hij rustig is, eerst laten zitten en dan pas aandacht geven/begroeten of iets lekkers geven. Het lastige is, wanneer je inderdaad met je handen gaat gebaren (dus bewegen), dan ziet Muck dat misschien weer als een spelletje, dus ik denk dat het in jullie geval het belangrijkst is, om bij thuiskomst Muck totaal te negeren, eerst een andere kamer in te gaan, en wanneer hij rustig is geworden weer de kamer in te gaan en hem te laten zitten en een beloning te geven.

Het allerbelangrijkst op dit moment is om echt consequent te zijn en te blijven! Een Engelse Buldog kan namelijk zeer eigenwijs zijn en dan alleen doen waar hij zelf zin in heeft. Daarnaast is het een sociaal ras, lief, zachtaardig en rustig, en ondanks zijn stoere uiterlijk ook een echte gezinshond.

Heel veel succes gewenst, het komt vast goed! - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!