Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 5 februari 2019

Tips om de juiste hond uit het asiel te kiezen

Denk je eraan om een hond uit het asiel te halen? Heel goed! Onderstaande tips zullen je helpen om de juiste hond te kiezen. Het is immers een keuze die je voor langere tijd maakt en als het goed is heel veel plezier en vriendschap gaat geven!

Tips om de juiste asielhond te kiezen

  1. Neem de tijd. Heb je een leuke hond gezien, denk er dan nog een nachtje over. Geen enkel goed asiel zal je sowieso gelijk met een hond naar huis laten gaan. Je zal je eerst moeten registreren en een team ontmoeten dat zorgt dat elke hond een goed adres vindt. Een asiel is geen 'one stop shop' om in een dag een hond te vinden.
  2. Koop nooit een hond online, geen asielhond en ook geen puppy. Als er staat dat deze hond geweldig is met kinderen en nooit gedragsissues heeft, dan weet je zeker dat hier geldt ' too good to be true'. Haal geen potentieel probleem in je gezin.
  3. Asielhonden zijn 'tweedehands' honden. Dat klinkt misschien denigrerend maar het is essentieel dit in gedachten te houden. Elke asielhond heeft een verhaal en soms kiezen mensen een hond gebaseerd op emoties. Echter de hond moet bij je passen, het verhaal (hoe emotioneel ook) mag niet de beslissende factor zijn.
  4. De meeste honden in het asiel zijn achtergelaten door eigenaren die te lui zijn, geen tijd meer vrij willen maken, snel verveeld zijn etc. De hond naar het asiel brengen is dan de eenvoudigste uitweg. Natuurlijk zijn er ook extreme verhalen van wreedheid en verwaarlozing, maar dat is gelukkig de minderheid. Het asiel zal altijd op zoek gaan naar het juiste thuis voor deze gevallen.
  5. Besteed voldoende tijd met je gezin om te bepalen wat voor soort hond jullie als gezin willen, onafhankelijk van waar deze vandaan komt. Dit helpt om te boordelen of een specifieke asielhond de juiste keuze is. Een asiel met dit ook goed kunnen beoordelen en je niet een hond 'aanpraten'. Vertrouw op je gevoel hierin.
  6. Maar een lijst met cruciale punten die belangrijk zijn voor je keuze en punten die minder belangrijk zijn. Het is belangrijk om deze punten in het achterhoofd te houden en om niet te snel je mening te veranderen als je een leuke asielhond ziet. Diep in je hart weet je vaak wel of deze wel of niet past bij je lifestyle.
  7. Lieg nooit over je gezins- en persoonlijke situatie om een hond te krijgen. Het asiel zal altijd proberen om voor jou en de hond een goede match te vinden, maar heeft daarvoor wel de juiste info nodig. Sommige honden passen bijvoorbeeld echt niet in een gezin met jonge kinderen.
  8. Bepaal je keuze niet alleen op het gedrag van de hond in het asiel. Vraag of je een stukje mag lopen en kijk hoe de hond zich buiten een hok gedraagd.
  9. Geniet van je zoektocht. Des te meer plezier zal je straks hebben van je toekomst met je nieuwe huisvriend waar je veel tijd in hebt gestoken.

Heb jij een hond uit het asiel? Deel je ervaringen in de reacties!