Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 9 december 2022

Testpanel: Gewrichtssupplement bewezen effectief!

Ongeveer 20% van alle honden heeft last van de gewrichtsproblemen zoals artrose, artritis en heupdysplasie. Niet alleen oude honden of honden met overgewicht hebben minder soepele gewrichten. Ook trauma, slechte voeding of erfelijke aanleg kunnen gewrichtsproblemen veroorzaken.

Speciaal voor onze viervoeters die extra ondersteuning kunnen gebruiken biedt Max&Luna al jaren ondersteunende artikelen aan, denk hierbij aan loopplanken, orthopedische hondenmanden en een optil harnas. Deze zomer werd het supplement Greenfields Mobility+ aan dit assortiment toegevoegd.

Greenfields Mobility+ is een voedingssupplement gemaakt van 100% zuivere en natuurlijke ingrediënten. De capsules bevatten een combinatie van hoogwaardige ingrediënten ontwikkeld op basis van gedegen wetenschappelijke studies. Het voedingssupplement is bedoeld ter ondersteuning aan honden die moeite hebben met traplopen, achterblijven bij het uitlaten, bij aanraking ineenkrimpen of 's ochtends wat stram zijn.

Greenfields Mobility+

71% Enthousiaste baasjes over het supplement Mobility+

Orange Pet Brands, de producent van Greenfields, besloot om samen met Max&Luna een evaluatiestudie te doen om de werkzaamheid van Greenfields Mobility+ aan te tonen. Deze studie vond plaats in de zomer van 2022. We riepen onze leukste baasjes op via social media en een mailing om zich aan te melden voor het Max&Luna testpanel.

We kunnen alvast verklappen; het onderzoek had verbluffend positieve resultaten.

Wie deden er mee aan het onderzoek?

Uit de honderden aanmeldingen werd eerst beoordeeld of de hond daadwerkelijk gewrichtsproblemen had. Dit liep uiteen van stramheid, spondylose, artrose, knieoperaties en kapotte kruisbanden. Daarna ontvingen de geselecteerde deelnemers een flacon Mobility+ en een evaluatieformulier waarin alle deelnemers gedurende 8 weken de gegevens van de hond bij hielden.

Qua grootte en gewicht varieerde de groep deelnemende honden behoorlijk, van een kleine Chihuahua tot een grote Mastino Napoletano. Zoals te verwachten, viel het merendeel van de honden in de adult/senior categorie. Van de zwaardere honden (>20 kg) waren 8 van de 13 honden 8 jaar of jonger. 11 van de 24 honden was zwaarder dan 25kg.

De meest zichtbare symptomen van de deelnemers waren moeilijk en/of langzaam lopen en het moeilijk opstaan van de hond; symptomen die vaak voorkomen bij artrose.

Het aantal honden dat al een supplement kreeg zoals Flexadin, Doils of Puur was vrij hoog (N=17), ook de groep honden dat een zware pijnstiller en ontstekingsremmer van de dierenarts ontving voor de gewrichtsklachten (N=9) was redelijk qua aantal.

Reviews evaluatiestudie Greenfields Mobility+

Resultaten Evaluatiestudie Greenfields Mobility+

Bij aanvang van de studie oordeelde ongeveer de helft (N=12) van het testpanel dat hun hond in een matige conditie verkeerde; meer dan 40% (N=10) gaf aan dat de hond in een (zeer) slechte conditie verkeerde; voor 2 honden gold 'goed' als beoordeling.

Al na 2 weken was er sprake van een lichte verbetering bij veel honden. Na 6 weken werd voor 16 honden al een beoordeling 'goed' ingevuld, na 8 weken werd de conditie van 17 honden met 'goed' beoordeeld. In totaal heeft 70% van alle honden uit het testpanel de conditie als 'goed' beoordeeld aan het eind van de studie.

Gekeken naar de gewichtsklassen dan was de groep vanaf 20 kg met 77 % nóg positiever dan de groep tot 20 kg, namelijk 64%. In totaal bedroeg het aantal positieve reacties 71%.

Vooral de positieve reviews van de baasjes na de studie zijn veelzeggend en zullen andere baasjes van honden met gewrichtsklachten hoop geven.

Op de vraag of men wel of niet wil doorgaan met het geven van Mobility+ gaf ongeveer een derde aan dit niet te willen; de hoge prijs of het uitblijven van gewenste effect waren hiervoor de belangrijkste redenen. Eén derde gaf aan het nog niet te weten; het resterende derde deel gaf aan wel door te willen gaan met Mobility+.

Is de prijs van Greenfields Mobility+ hoog?

De prijs van €44,95 voor 60 capsules is wellicht een behoorlijk bedrag, maar dat is te verklaren. Voor de 3 gepatenteerde nutriënten  (UC-II, Ovomet en CurQfen) is veel onderzoek gedaan naar de werking en productiemethoden. Doordat 1 capsule per dag voldoende is, bedraagt de prijs per dag €0,74. Vergeleken met traditionele supplementen op basis van glucosamine of chondroïtine valt dit uiteindelijk erg mee.

Wat kan ik doen om mijn hond te helpen?

Is jouw hond de laatste tijd minder actief of heeft hij/zij zichtbaar last tijdens dagelijkse activiteiten zoals wandelen of in en uit de auto springen? Dan is het mogelijk dat je hond lijdt aan artritis, artrose of andere gewrichtsproblemen. Gelukkig zijn er producten verkrijgbaar die deze klachten verminderen en/of de pijn bij je hond kunnen verzachten. Meer hierover lees je in ons blog: Wat kun je doen als je hond last heeft van gewrichtspijn of artrose

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen of suggesties? Stuur dan een mail naar [email protected] of plaats een reactie onder dit artikel.