0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 22 juli 2018

Spelen met de tuinslang, tips en advies

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Anicura geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Karin. Zij wil graag weten of het kwaad kan dat haar hond Boris graag met de tuinslang speelt op warme dagen.

Vraag

Mijn 4 jarige Labradoodle Boris is gek op water. Tijdens de warme dagen van de afgelopen weken speelt hij maar al te graag met de tuinslang. Het betreft schoon en fris water, dus daar maak ik me niet zo druk om.

Mijn vraag is of hij op de manier niet teveel water binnenkrijgt en of jullie nog andere suggesties hebben om Boris een beetje af te koelen met deze temperaturen.

Antwoord

Spelen met water is een heerlijke en leuke manier van afkoelen met het warme weer. Dat kan uiteraard geen kwaad.

Waar je op moet letten met spelen met water uit de tuinslang is dat je hond inderdaad niet teveel water drinkt. Teveel water drinken kan de zoutbalans in het bloed verstoren en een watervergiftiging tot gevolg hebben. Ook kunnen de darmen overstuur raken van het vaak koude water dat uit de tuinslang komt en diarree tot gevolg hebben.

Overmatig spelen zorgt er ook voor dat de spieren juist opwarmen. Dit gaat het doel, namelijk afkoelen, juist tegen. Spelen kan dus geen kwaad, maar hou er tijdig mee op.

Je kunt ook overwegen een koelmat aan te schaffen. De speciale gel binnenin de koelmat zorgt ervoor dat de mat altijd koel is, ook op de warmste dagen. Na gebruik zijn deze matten gemakkelijk schoon te maken en op te vouwen.Een koelmat wordt geactiveerd door het lichaamsgewicht van jouw hond. De koelmat zal 5 tot 10 graden koeler zijn dan de omgeving voor een periode van 3 tot 4 uur. De mat heractiveert zichzelf wanneer hij enkele minuten niet gebruikt wordt.

Heel veel succes gewenst!