0
0

Door Max&Luna, 18 februari 2019

Katten rassen voor sportieve baasjes

Ben jij een sportieve en actieve kattenliefhebber? Deze katten vinden het heerlijk om met je te spelen of zelfs een stuk met je te lopen. Ben je dus sportief en zoek je een speelse kat? Overweeg dan 1 van deze 10 atletische kattenrassen.

Meest actieve katten voor sportieve baasjes

Katten zijn natuurlijk niet geschikt om met je over het strand te rennen of samen te fietsen zoals honden. De meeste katten geven er immers de voorkeur aan om heerlijk te luieren. Maar er zijn echt katten die meer atletisch zijn en meer passen bij een sportieve en actieve kattenliefhebber. Deze katten vinden het heerlijk om met je te spelen of zelfs een stuk met je te lopen. Ben je dus sportief en zoek je een speelse kat? Overweeg dan 1 van deze 10 atletische kattenrassen en neem een kijkje in onze shop voor de leukste en meest uitdagende kattenspeeltjes!

1. Egyptische Mau

De Egyptische Mau is snelste kat ter wereld en kan snelheden tot wel 50km per uur halen! Deze gevlekte kat is zeer actief en nieuwsgierig en heeft sterke pootjes waarmee de Egyptische Mau makkelijk op en van hoge voorwerpen kan springen. Dit ras is ook makkelijk te trainen.

2. Abessijn

De Abessijn is een elegant gebouwde kortharige kat met een getickt tabby patroon. De Abessijn is een zeer speels ras en zit bijna nooit stil. Dit ras is makkelijk te trainen en gek op uitdagende spelletjes en puzzels. Dit ras raakt snel verveeld en heeft dus graag een andere kat om zich heen als het actieve baasje een marathon loopt.

3. Somali

De Somali stamt af van de Abessijn maar heeft een langharige vacht. De Somali leert dus ook eenvoudig en hechten erg aan hun baasje. Als je thuis komt wordt je door deze kat met veel enthousiasme verwelkomd. Je kan de Somali ook leren om een aan lijntje te lopen als je samen met je kat een stukje wilt lopen.

4. Savannah

De Savannah is een hybride katsoort door de met de Serval, een wilde Afrikaanse kat. Dit ras staat bekend om zijn atletische eigenschappen. Hierdoor kan de Serval erg hoog springen en klimmen.

5. Bengaal

De Bengaal heeft een exotisch uiterlijk en kunnen een uitbundige persoonlijkheid hebben. De Bengaal is heel speels, makkelijk te trainen en lopen graag een stukje mee met hun eigenaren.

6. Manx

De Manx is een eeuwenoud, op een natuurlijke manier tot stand gekomen kattenras dat zijn oorsprong vindt op het Britse eiland Man. Dit kattenras heeft bijna geen staart en haar atletische houding zal je verrassen. Ze zijn zeer speels en actief en rennen keihard door het huis. Ze zitten vol energie en spelen dus eindeloos met hun baasjes.

7. Oriëntaalse Korthaar

De Oriëntaalse Korthaar is lang, lenig en atletisch en is meestal te vinden op de hoogste kast in huis. Dit actieve ras vermaakt zichzelf prima ook als je even niet thuis bent. Zet bij dit speelse ras dus geen breekbare spullen in huis!

8. Siamees

De Siamees is niet alleen een aansprekende kat maar ook zeer actief. Het zijn de clowns onder de katten en ze leren eenvoudig trucjes. Als jij ze niet kan vermaken dan vermaken ze zichzelf wel. Zorg dus dat je voldoende, uitdagende kattenspeeltjes in huis hebt! Veel eigenaren kijken raar op als hun Siamees lades of zelfs deuren opent.

9. Balinees

De Balinees is de langharige versie van de Siamees en heeft dus dezelfde atletische eigenschappen. Ze vinden het erg leuk om actief te trainen en samen met hun baasje buiten te lopen. De perfecte kat voor een actieve eigenaar.

10. Cornish Rex

De Cornish Rex is een kattenras dat is ontstaan in het graafschap Cornwall in Engeland. Het is een kat van het oosterse type met een zachte, gekrulde of gegolfde vacht. Ze worden ook wel de 'Greyhound van de kattenrassen' genoemd omdat ze heel snel en atletisch zijn. Ze hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid en leren graag nieuwe trucjes.

Heb jij een kat die in deze top 10 staat of een ander kattenras die ook heel speels is? Max&Luna horen graag je ervaringen!