0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 18 februari 2020

Schoon gebit voor jouw hond

De mens poetst zijn tanden gemiddeld twee keer per dag. Wij vinden het erg belangrijk dat ons gebit schoon en wit is. Maar besteed jij ook genoeg aandacht aan het gebit van jouw hond?

Het is voor het welzijn van jouw hond erg belangrijk dat het gebit schoon is. Wanneer de hygiëne van het gebit van de hond slecht is, kunnen honden hier echt ziek van worden. Het gebit kan vol komen te zitten met tandsteen en tandvleesontstekingen. De mondholte is erg sterk doorbloed. Wanneer jouw hond last heeft van een infectie, komt er constant heel veel bloed langs dit gebied. Hierdoor neemt het bloed steeds bacteriën en gifstoffen mee. De bacteriën en gifstoffen kunnen in het hele lichaam terecht komen en zelf ontstekingen in andere delen van het lichaam veroorzaken. Een optie om dit tegen te gaan is je hond erg veel te laten kluiven. Hierdoor wordt er veel speeksel gevormd waardoor het gebit gezond blijft.

Wanneer jij je hond wil controleren op een gezond gebit moet je op de volgende punten letten:

  1. De tanden zijn mooi wit
  2. Er is geen tandsteen aanwezig
  3. Het tandvlees is mooi roze van kleur
  4. Je hond ruikt niet uit zijn mond

Wanneer deze punten niet van toepassingen zijn op jouw hond, kan je het best naar de dierenarts gaan om dit te controleren.

Beste moment om te kauwen

Na het eten van een maaltijd ontstaat er, net als bij de mens, tandplak. Dit ontstaat vooral op hoektanden. Uiteindelijk zal het tandplak zich om gaan zetten in tandsteen. Op dit tandsteen kan zich weer nieuw tandplak vormen wat zich uiteindelijk voor ontstekingen kan zorgen. Om de gezondheid van het gebit van jouw hond te waarborgen, kan je het best na ieder eetmoment een hondenbot of kauwspeeltje geven. Ook kun je de tanden poetsen van je hond. Vaste kauw momenten kan je niet goed bepalen voor een hond. Uiteindelijk zal jouw hond zelf zijn eigen kauw momenten kiezen.

Kauwen tegen overgewicht

Het kauwen op een hondenbot kan goed helpen tegen overgewicht. Een hond raakt zijn energie kwijt door het kauwen op een bot of speeltje. Daarnaast vermindert het kauwen het hongergevoel van de hond. Vooral voor honden met overgewicht is het belangrijk dat zij iets hebben om op te kauwen na de maaltijd.

Kauwspeelgoed en botten

Een hondenbot van slechte kwaliteit kan erg gevaarlijk zijn voor de hond. De kans bestaat dat het bot splintert en dat de darm of andere ingewanden van de hond beschadigd raken. Het komt ook voor dat de tanden van een hond aangetast worden door het kauwen op harde materialen. Om dit tegen te gaan kun je het best kiezen voor duurzaam kauwspeelgoed wat getest is. Er zijn veel soorten kauwspeelgoed. Veel producten zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn veilig en sterk. Dit soort kauwspeelgoed gaat lang mee en is veilig voor de hond. De mondhygiëne van jouw hond wordt verbeterd en het is nog leuk ook.

Met de Petstages Houten stok kan jouw hond lekker blijven kauwen op een stok zonder splinters te krijgen. Deze stok is namelijk gemaakt van hout en synthetisch materiaal waardoor jouw hond veilig kan kauwen en toch kan genieten van een heerlijke houtgeur. Naast kauwspeelgoed of botten kan je ook kiezen voor kauwsnacks. Deze snacks zijn lekker voor de hond en dragen daarnaast bij aan een schoon gebit. Jouw hond heeft het idee dat hij een beloning krijgt en tegelijkertijd wordt zijn gebit als maar schoner.


Heb jij nog een andere manier om het gebit van je hond schoon te houden? Laat het weten in de reacties!

[split]https://www.maxenluna.nl/blog-gebitsverzorging-hond/