0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 26 maart 2018

Puppy wil niet in de bench

Ervaren dierencoaches van Anicura Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag over een pup die 's nachts niet in de bench wil.

Vraag

Sinds kort hebben wij een Franse Bulldog puppy. Alles gaat super goed met hem.. alleen 's avonds in zijn bench gaat hij 'helemaal los' als wij willen gaan slapen. Meestal duurt dat een kwartier tot een half uur.. Hebben jullie tips of advies?

Antwoord

Het gedrag van jullie pup heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met verlatingsangst. Hij komt vermoedelijk uit een omgeving waar hij met de moederhond en andere pups gehuisvest zat. Nu zit hij alleen in een hele nieuwe, voor hem nog onbekende, omgeving. Dat is natuurlijk een hele verandering. De ene pup acclimatiseert sneller dan de andere.

Overdag krijgt je pup voldoende aandacht, maar wanneer jullie gaan slapen is hij alleen en (de meeste) pups laten vervolgens d.m.v. janken/piepen hun stress en angst blijken. Het kan helpen om de eerste dagen je pup 's nachts in de buurt te houden zodat hij je kan horen. Langzaam kun je de pup dan laten wennen aan de eigen slaapplek. In het geval van jullie pup zou ik dat niet meer adviseren. Het beste is nu om consequent te blijven.

Het helpt om van de bench een feestje te maken. De bench is zijn ruimte en hij moet het niet ervaren als een straf als hij daarin moet. Je kunt bijv. iets lekker in de bench leggen op het moment dat jij wilt dat hij in de bench gaat. Ook helpt het als je jullie pup overdag laat wennen aan de bench. Leg er bijvoorbeeld een botje of een snack in. Daarnaast zijn er speciale knuffeldieren met een 'heart-beat. Dit zijn knuffels met een kloppend hart waarmee je de intimiteit van de moeder / andere pups kunt nabootsen. Ook bestaan er speciale feromonensprays/ verdampers waar een geur uit vrijkomt die het moederdier ook afgeeft.

Je pup piept nu een kwartier tot een half uur, maar dat zal steeds minder worden naarmate hij leert vertrouwen dat de bench een veilige rustplek is. Uiteraard zal hij in de nacht ook piepen wanneer hij zijn behoefte moet doen, zorg dat hij dit niet in de bench hoeft te doen, omdat dit ook weer een afkeer tegen de bench teweeg kan brengen. Veel succes!

Reacties

  • Door Silvia, 11 april 2024

    Hallo,

    Ik heb mijn pup nu bijna een week maar hij wil niet in zijn bench slapen wel bij ons op de bank en s'nachts op bed. Hij gaat ook de bench in en uit en eet in de bench maar slapen wil hij niet in de be...

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden