0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 april 2018

Overenthousiast gedrag tegenover bezoek

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Miranda. Zij heeft een vraag over het (over) enthousiaste gedrag van haar Amerikaans Stafford.

Vraag

Hierbij enkele tips, maar wanneer dit niet helpt kun je het beste advies op maat vragen aan een gedragstherapeut.

Het enthousiaste gedrag van Bully tegenover bezoek is vrij 'rastypisch'. Echter is het ook begrijpelijk dat jullie (en het bezoek) hier niet altijd op zitten te wachten. Wat je het beste kunt doen is: oefenen!

Bully moet leren dat bezoek heel gezellig is, maar dat hij rustig op zijn beurt moet wachten tot hij aandacht krijgt. Dit kan je doen door mensen uit te nodigen die speciaal voor de training van Bully langskomen. Spreek bijvoorbeeld met de buren af of zij op een bepaald tijdstip aan willen bellen. Jullie kunnen Bully dan aangelijnd hebben en met snoepjes afleiden.

Terwijl jij Bully vasthoudt kan je hem elke keer als hij niet op de deur maar op jou let direct belonen met een clicker/beloningswoord gevolgd door een brokje. Jouw partner kan ondertussen de buren begroeten bij de voordeur. Herhaal dit tot Bully bij het horen van de deurbel naar jou toe gaat voor een brokje in plaats van het bezoek te willen begroeten.

Zodra hij dit doorheeft kan je de oefening uitbreiden: haal het bezoek naar binnen. Zorg dat Bully hier nog steeds is aangelijnd is en dat hij aandacht voor jou moet hebben. Het is van belang dat het bezoek Bully volledig negeert, niet eens aankijken. Als Bully eenmaal rustig kan toekijken hoe het bezoek binnen komt zonder te trekken aan de riem dan kan je oefenen hoe het gaat als hij los is. Beloon hem elke keer als hij geen aandacht heeft voor het bezoek, straf hem niet wanneer het even niet lukt. Probeer het dan gewoon opnieuw.

Het zal veel tijd en energie kosten, vooral bij zo'n enthousiaste hond, maar als je maar consequent bent zal je hier nog jaren plezier van hebben. Heel veel succes gewenst - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!

Reacties

  • Door [email protected], 24 september 2020

    Mijn hond een bordercollie is heel fel op bezoek,..ook fel op fietsers,auto rn zelfs vogels in de lucht.Wzt kan ik doen?
    Gr Marcel

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden