0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 6 februari 2019

Op reis met je kat

Als jij je kat mee wilt nemen op vakantie, zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Een kat die meereist, moet beschikken over een microchip en een Europees paspoort. Ook moet je kat gevaccineerd worden tegen hondsdolheid. Sommige landen stellen nog aanvullende eisen zoals inentingen tegen parasieten of lintworm. Soms is het zelf nodig om een bloedonderzoek te doen. Je kan het best informatie opvragen bij je dierenarts of de ambassade van het land waar je heen wilt gaan met jouw kat.

Verzorging tijdens de reis

Wanneer jij je kat meeneemt is het belangrijk dat hij iedere twee uur de gelegenheid krijgt om water te drinken. Zorg ervoor dat je voeding meeneemt waaraan jouw kat thuis is gewend. Wil je voor het gemak veranderen van natte naar droge voeding? Zorg er dan voor dat je in ieder geval een maand voordat je vertrekt, geleidelijk begint met het geven van droge voeding.

Gaat je kat voor het eerst mee op vakantie? Dan kan het zijn dat hij het erg spannend vindt. Het is handig om voor de zekerheid reis- of kalmeringspilletjes mee te nemen. Hiervoor kun je het best advies vragen aan de dierenarts. Als je met de auto op vakantie gaat, zorg er dan voor dat de auto goed geventileerd is en dat je zo min mogelijk hoeft te rijden op de heetste momenten van de dag. Belangrijk is om nooit je kat in een stilstaand en gesloten voertuig te laten zitten. De temperatuur binnen het voertuig kan binnen een korte tijd, erg snel oplopen. Als je stopt voor een pauze, neem dan elke stop je kat mee aan een lijntje of gewoon in de transportkooi.

Wil jij je kat meenemen met het vliegtuig? Contacteer dan eerst je vliegtuigmaatschappij of huisdieren zijn toegestaan en wat de eisen hiervoor zijn. Iedere vliegmaatschappij heeft zijn eigen regels.

Voorbereiding voor de reis

Voordat je op vakantie gaat, is het handig om je kat te voorzien van een halsbandje met daaraan een kokertjes met de gegevens van jou en van het dier. Wanneer jij je kat kwijt bent en hij wordt door iemand gevonden, dan kan diegene je makkelijk bereiken. Zoek een aantal maanden voordat je op vakantie gaat uit welke inentingen jouw kat nodig heeft. Dit geeft je de tijd om goed uit te zoeken wat regels zijn en zorgt voor rust. Wanneer je geen oppas kan vinden voor je kat, dan is het altijd nog een optie om je kat bij een kattenpension te brengen.