0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 18 juni 2020

Neem je hond mee naar het werk

Het lijkt een trend, honden op het werk! Volgens diverse onderzoeken zorgt een hond op het werk voor positiviteit door stress te verminderen. Bovendien maakt zijn vrolijkheid het dagelijks leven op kantoor een stuk plezieriger, ook voor collega's! Of zijn er ook nadelen? Max zocht het voor je uit.

Positieve impact op stress

Stress is een belangrijke oorzaak waardoor medewerkers niet op kantoor komen, minder moraal hebben en simpelweg minder werk verzetten. Uit een studie gepubliceerd in de International Journal of Workplace Health Management, blijkt dat honden gedurende de werkdag een positieve impact op stress hebben. Het maakt niet alleen de baan van hun baasje leuker, maar ook van andere collega's die met de hond in contact komen.

Hond op kantoor: meer tevredenheid

Het onderzoek vergeleek medewerkers die hun hond dagelijks meenamen naar het werk met medewerkers die geen hond op het werk hebben, op het gebied van stress, tevredenheid, betrokkenheid en support. Volgens de hoofd onderzoeker Randolph T. Barker, Ph.D., maken "honden op het werk een positief verschil, de verschillen in stress tussen de dagen dat de hond aanwezig en niet aanwezig was is significant. Over het algemeen hadden de medewerkers waar de hond aanwezig was een hoger dan gemiddelde score voor baan tevredenheid dan de norm".

Moraal & productiviteit

Het moraal en de productiviteit van werknemers was ook een stuk hoger en bovendien werd het contact tussen collega's intensiever. De werkomgeving werd als veel levendiger ervaren. Bovendien bleven de eigenaren langer op kantoor omdat ze niet de druk voelden om naar huis te gaan om de hond uit te laten en eten te geven.

Hond op kantoor: de nadelen

Zijn er ook nadelen? Uiteraard. Veel mensen zijn allergisch voor honden. Ook zijn er natuurlijk mensen die honden op het werk niet zien zitten, wat tot irritaties kan leiden. Ook kunnen honden zowel positief als negatief een afleiding van het werk zijn. Verder kan een hond door te kwijlen en te verharen zorgen voor rommel en viezigheid. Verder kan een hond op het werk leiden tot heel veel honden op kantoor omdat meer collega's een hond willen.

Hondenbeleid

Daarom is het goed om vooraf een 'hondenbeleid' op te stellen voordat je Max en zijn vriendjes mee naar kantoor neemt. Hierdoor kan je alvast testen hoe collega's en managers tegenover een hond op kantoor staan. De grootste tegenstand zal komen van mensen die allergisch of bang zijn voor honden. Een oplossing hiervoor is te zorgen dat er een 'hondvrije' zone op kantoor is. Verder is een 'brave hond reglement' aan te raden waaraan het baasje van de hond zicht dient te houden. Denk aan punten als:

  • Hun hond nooit agressief mag zijn tegen mensen en andere honden
  • Hun hond moet goed opgevoed zijn en zij rapen alles op wat de honden laten liggen
  • Alle vaccinaties zijn gedaan
  • De hond heeft een riem en het baasje is altijd verantwoordelijk
  • De hond blijft uit bepaalde ruimtes zoals de keuken, toiletten en vergaderruimtes

Neem jij je hond weleens mee naar je werk? We zijn benieuwd naar je 'Hond op het Werk' foto's en ervaringen! Past jouw bedrijf ook in deze lijst met meest hondvriendelijke werkgevers?