0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 5 juni 2018

Mag mijn hond een ijsje?

Het wordt komend weekend lekker weer, dus gaan we weer massaal genieten van een ijsje bij de ijssalon of de vrieskist van de supermarkt in. Deze ijspret willen we natuurlijk ook graag delen met onze vrolijke viervoeters. Je kan dit beter niet doen. IJs voor honden kan namelijk meer kwaad dan je zou denken. Je bedoelt het natuurlijk goed. Jij een ijsje, je hond ook een (honden)ijsje. Maar helaas is dit een slecht idee en wel om de volgende redenen.

Wondjes op de Tong

Je hond zal enthousiast aan het ijsje beginnen, maar is dan toch kouder dan hij verwacht. Hij kan vast blijven zitten met zijn tong aan het ijs en zich van schrik direct willen lostrekken. Dit kan zeer nare wondjes opleveren. Ook kunnen de organen van je hond door de kou een flinke optater krijgen. In het ergste geval kan hij hier zelfs van in shock raken.

Maagproblemen

Een ijsje kan – net als bij ons – verkeerd vallen met fikse diarree als gevolg. Dit kan heel gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je hond, want diarree met warme dagen betekent extra vochtverlies wat met warme dagen zelfs een fatale afloop kan hebben!

Brainfreeze

De bekende brainfreeze kan je hond ook overkomen. Dit zal geen blijvende schade achterlaten, maar we weten allemaal wel hoe bijzonder pijnlijk dit kan zijn. Écht geen pretje voor je hond!

Brekende tandjes

Dat ijs hard is weten wij, maar je hond kan zich hier lelijk in vergissen. IJs is vaak zelfs zo hard dat het gevaarlijk kan zijn voor het gebit van je hond. In zijn verlekkerde, enthousiaste bui kunnen zijn tandjes afbreken bij het kauwen op het ijs.

Lactose Intolerantie & Diabetes

Veel honden zijn lactose intolerant waardoor ze niet tegen suikers in zuivelproducten kunnen. Hierdoor kan je hond gaan overgeven en/of diarree krijgen. Hierdoor geniet zowel jij als je hond toch een stuk minder van een zonnig terras! IJs zit vol suiker en en vet en kan dus leiden tot overgewicht en diabetes bij je hond.

Dus, hoe lief je het ook bedoelt, het is beter om je hond geen ijs te geven om af te koelen. Zorg wel altijd voor voldoende (koel) drinkwater en een koelmat voor honden als je hond op een warme ondergrond moet liggen.

Bron: www.libelle.nl en www.thedailymeal.com