Shopping Cart Pixel
Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Mag jouw hond op de bank?

Placeholder

Mag jouw hond op de bank? Jouw hond wil heel graag, maar wat zijn de voor- en nadelen? Max &Luna helpt je daarbij!

Mag jouw hond op de bank?

Een hond ligt graag op de bank, gewoon omdat de bank zo lekker ligt. Ook geeft een bank een mooi overzicht, zodat je als hond alles goed in de gaten kunt houden. Bovendien ruikt de bank naar het baasje en dat geeft een veilig en comfortabel gevoel. En samen met je eigen mens op de bank zitten, liggen en knuffelen is natuurlijk ontzettend gezellig. Maar wil je als mens ook dat je hond op de bank ligt?

Beestenboel op de bank

Max&Luna hield enige tijd geleden een poll onder haar volgers met de vraag: mag jouw hond op de bank? En je raadt het al; het merendeel van de deelnemers zei volmondig ‘ja!’. De gezelligste foto’s kwamen voorbij met banken vol dekentjes, honden én katten. In de meeste gezinnen is het een echte beestenboel op de bank.

Hond op de bank: ja of nee

Bij veel mensen is het heel normaal dat de hond op de bank ligt. Op zich is daar niets mis mee, als je als baasje hierin maar een duidelijke keuze maakt en consequent bent: je hond zal het niet begrijpen als hij of zij altijd op de oude bank mocht, maar nu ineens niet meer op de nieuwe. Vind je het goed dat je hond op de bank ligt, dan moet je dat ook goed vinden als het een keertje niet zo goed uitkomt. En heb je de keuze gemaakt dat de hond niet op de bank mag, doe het dan ook niet die ene keer dat het zo gezellig is en je de hond lekker tegen je aan wilt hebben liggen.

Hond op de bank onhygiënisch

Een dier in huis betekent vaak een extra belasting voor je meubels. Banken zijn favoriet als potentieel kauwspeeltje, springkussen en harenmagneet. Daarnaast draagt iedere hond een typische hondenlucht bij zich. Je kunt bijna niet voorkomen dat deze lucht in je bank trekt als jouw hond er vaak op ligt. Maar ook vuiligheid van het buitenspelen of wandelen in het bos nestelt zich tot diep in jouw bank. Daarnaast kunnen honden parasieten bij zich dragen, zoals wormen. De eieren van deze wormen zitten in de vacht van je huisdier, klaar om tussen de kussens te verdwijnen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die haren… 

Eigen plekje

Een hond hoort bij het gezin en - in veel gevallen - dus ook op de bank. Maar hondenharen, nare geurtjes en vlekken heb je liever niet op de plek waar jij graag zit. Voor hondeneigenaren is een hondensofa of -deken voor op de bank dé oplossing. Zo ben jij van de haren en vuiligheid af en heb je toch je hond gezellig dicht bij je. En je hond kan op een eigen vertrouwde, knusse plek op de bank vlak bij het baasje liggen.

Dekentje of sofa?

Een hondendeken is handig, neemt niet zoveel ruimte in beslag en is gemakkelijk op te bergen. Er passen meerdere dieren op, dus dat is handig in grote gezinnen. De hondensofa, of hondenbed, is heerlijk comfortabel, je hond kan lekker met z’n kop op de dikke zachte rand liggen en de antislip onderkant zorgt ervoor dat de sofa niet snel van gladde banken afglijdt. En het staat ook nog eens harstikke leuk op jouw bank. Wat je ook kiest: zowel de dekentjes als de sofa’s zijn machine wasbaar. Die ongewilde luchtjes en vuiligheid ben je in een handomdraai kwijt!

 

Reacties

Reageer


* Verplichte velden