0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 4 mei 2018

Tips voor honden die willen zwemmen

Op warme zomerdagen heeft je hond het nog warmer dan jij omdat hij niet kan zweten. En die dikke vacht kan ook niet even uit. Het zou lekker zijn als hij de zee of ander schoon water in kan springen om af te koelen. De volgende tips helpen om de watervreugde van jouw hond te vergoten. Het zal je hond niet alleen afkoelen en verfrissen, het helpt ook om hem in beweging te houden.

15 minuten zwemmen staat gelijk aan 1 uur lopen
Een kwartier zwemmen of spelen in het water staat gelijk aan een uur lopen. Het is voor je hond net zo vermoeiend als voor jou om door het water te bewegen. Als je hond van nature een ‘waterrat’ is dan is het makkelijk... zodra deze een plas ziet springt hij er waarschijnlijk al in. Onze Max is ook zo, al vergist hij zich vaak in de temperatuur van het water.

Nooit in het water gooien
Als jouw hond niet zelf het water inspringt en twijfelachtig aan de kant blijft staan dan moet je hond duidelijk nog leren om van het water te genieten. Echter zullen sommige honden nooit het water in gaan. Gooi daarom nooit je hond zomaar in het water. Dit helpt niet om een band met je hond op te bouwen en zal waarschijnlijk een grotere angst voor water als gevolg hebben.

Begin ondiep
Wat kan je wel doen? Ga met je hond aan een lange lijn langs de kant van ondiep water zitten. Ga in eerste instantie niet naar diep water waar je hond moet zwemmen. Je hond moet kunnen blijven staan in het water. Verder moet het water natuurlijk schoon en veilig zijn. Zodra je hond interesse toont om het water in te gaan dan kan je beginnen met het gooien van drijvende hondenspeeltjes in het meest ondiepe gedeelte. Maak het speeltje eventueel vast aan een touw zodat deze niet te ver van je hond weg drijft.

Vertrouwen
Het vergt tijd en geduld voordat je hond vertrouwen krijgt en van het water gaat genieten. Zodra dat het geval is kan je het hondenspeeltje steeds verder gooien zodat je hond verder moet om deze vervolgens terug naar jou te brengen. Het vergt een hoop geduld voordat hij dit automatisch gaat doen. Beloon je hond met een gezonde hondensnack. Uiteindelijk zal je hond steeds meer van het water genieten. Let wel goed op bij stevige stromingen in zee of in rivieren! Laat je hond ook niet zwemmen in de buurt van vogels met een nest.

Goed drogen
Spelen in het water moet natuurlijk ook voor je hond leuk en uitdagend zijn maar zeker geen angstige ervaring. Wil je hond echt de zee, rivier of meer niet in, hou het dan bij een klein zwembadje in de tuin. Vergeet nooit een goede handdoek mee te nemen om je hond af te drogen na het zwemmen. Honden die gezwommen hebben drogen langzaam en kunnen zodra ze droog zijn een vieze geur krijgen. Deze producten voorkomen dat.

Seth Casteel
Veel plezier met je hond en het water en deel je leukste foto’s met ons via [email protected]
Foto’s van honden onder water zijn vaak spectaculair zoals deze foto's van Seth Casteel.

Weet jij een leuke locatie om je hond te laten zwemmen? Deel deze dan met ons via de reacties hieronder!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-oververhitting