Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Kun je een oudere hond of kat verzekeren? 5 tips

Placeholder

In dit artikel vertellen we je alles over het verzekering van een oudere kat of hond. Lees nu onze 5 tips voor het verzekeren van een senior hond of kat.

Kun je een oudere hond of kat verzekeren? 5 tips

Veel mensen denken dat een oudere hond of kat niet meer verzekerd kan worden, het tegendeel is waar. Je kunt je hond of kat in principe op alle leeftijden verzekeren. Lees snel de 5 nuttige tips van Max&Luna en bepaal zelf of een hondenverzekering voor oudere hond of een dierenverzekering voor je kat nuttig is.

Tip 1: Voorkom hoge kosten

Een ouder huisdier zal wat vaker iets mankeren en een medische behandeling nodig hebben. De kosten van een behandeling bij een dierenarts kunnen flink oplopen en worden vaak onderschat. Zo kunnen de kosten al snel oplopen tot meer dan € 1000,-. Veel geld dat je vaak niet 1,2,3 hebt. Een dierenverzekering afsluiten zorgt ervoor dat een groot deel van deze kosten worden vergoed. Juist als je hond of kat wat ouder is, kan verzekeren dus flink wat voordeel opleveren.

Tip 2: Maak je eigen keuze - vergelijk

Het vergelijken van huisdierenverzekeringen bespaart je premie. Welke verzekeraar je het beste kunt kiezen als je een goede dierenverzekering wilt afsluiten? Dat is een lastige vraag want wil je de goedkoopste, de meest uitgebreide of juist iets ertussenin. Daarnaast is een aanvullende dekking bij sommige rassen handig. Vanaf zo'n € 20,- per maand heb je al een goede verzekering die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoed. Hiertoe behoort een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, een medisch noodzakelijke operaties, opname en verblijf in de dierenkliniek en geneesmiddelen. Bij sommige dierenverzekeringen zijn chemo- en radiotherapie maar ook een professionele gebitsbehandeling wel vergoed en bij de andere niet. Het loont dan ook om dit uit te zoeken voor jouw kat of hond.

Tip 3: Verzeker je huisdier als het gezond is – bij twijfel altijd aanvragen

Het is misschien een open deur, maar verzekeren van een oudere hond of kat kun je het beste doen als het nog gezond is. Je hebt namelijk niet alleen te maken met een wachttijd van 30 dagen waarbij je nog geen recht hebt op vergoeding, ook behandeling van aandoeningen die er al waren voordat je de verzekering afsluit worden niet vergoed. Dit is om te voorkomen dat de premies te hoog oplopen en de verzekering daardoor onbetaalbaar wordt. Bij een grote hond of een moeilijk kattenras is het dan ook heel belangrijk dat je zo snel mogelijk een dierenverzekering afsluit.

Kun je een ziek dier verzekeren?

Er is vaak veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om een ziek dier te verzekeren. Er is namelijk wel een verschil tussen kleine aandoeningen die binnen korte termijn verholpen zijn of grotere problemen. Stel dat je huisdier oorontsteking heeft; dat is een aandoening die over gaat. Meestal wordt dit dan een periode van bijvoorbeeld 6 maanden uitgesloten van dekking. Daarna is dit weer gewoon verzekerd. Anders ligt het bij een operatie omdat je huisdier een aandoening heeft aan de botten, bijvoorbeeld artrose, dan is dit niet te verzekeren en wordt deze specifieke aandoening uitgesloten van dekking. Vraag in iedere geval altijd een verzekering aan voor je huisdier en vul alle medische gegevens in bij de verzekeraar die je hebt gekozen. Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de medische vragen wordt automatisch bepaald of je huisdier verzekerd kan worden.

Tip 4: Kijk ook naar aanvullende verzekeringen

Weet je dat je hond of kat een specifieke behandeling nodig heeft? Zoals gebitsbehandelingen, chemotherapie of behandeling van heupen of ellebogen. Dan is het zeker de moeite waard om naar een aanvullende verzekering te kijken. Want vaak lopen de kosten bij dit soort behandelingen snel op. Als je gaat verzekeren kijk dan goed naar de vergoedingen die je krijgt en welke premie je gaat betalen. Maak daarna voor jezelf een goede kosten/baten afweging.


Tip 5: Kijk op de verzekeringen vergelijker voor honden en katten

Aanbieders van dierenverzekeringen vergelijken op Max&Luna is zeer eenvoudig en bespaart je premie. Je krijgt meteen een overzicht met alle vergoedingen en premies van verschillende
verzekeringen. Al meer dan 100.000 mensen gingen je voor!

 

Reacties

 1. Petplan.nl Petplan.nl

  Een ouder huisdier is inderdaad nog te verzekeren. Al raden wij wel aan om je huisdier zo jong mogelijk te verzekeren. De kans dat een jong huisdier gezond is, is natuurlijk groter dan bij een ouder huisdier. Reeds bestaande aandoeningen worden zoals beschreven tijdelijk of levenslang uitgesloten in de verzekering. <br />
  <br />
  Bij www.petplan.nl hanteren wij wel een maximale leeftijd. Honden zijn tot en met 7 en katten tot en met 11 jaar te verzekeren. <br />
  <br />
  Petplan Nederland

Reageer


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »