0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 19 november 2020

Krijgt jouw hond voldoende beweging?

Iedere hond heeft beweging nodig, hoe sloom hij van nature ook is. Het is goed voor z'n lichamelijke en geestelijke gezondheid; hij moet zijn benen kunnen strekken, zijn neus achternalopen en de wereld ontdekken. Veel baasjes denken dat hun hond actief genoeg is, maar dat is lang niet altijd het geval. Vertoont jouw hond een van onderstaande kenmerken, dan is het tijd om wat meer actie in z'n leven te brengen.

1. Overgewicht

Steeds meer honden hebben overgewicht. Vaak komt dat doordat ze simpelweg te veel eten krijgen, maar ook gebrek aan beweging speelt een grote rol. Best logisch. En al zou hij het vast wel willen, een hond kan nu eenmaal niet zichzelf uitlaten. Een langer rondje lopen, een paar keer vaker een stok weggooien of je hond meenemen op je hardlooprondje: het zijn goede manieren om die broodnodige extra beweging voor je hond te regelen. En samen nieuwe plekken ontdekken, is ook nog eens hartstikke leuk.

2. Vernielzuchtig gedrag

Veel honden die niet genoeg actie krijgen, gaan zich vervelen. Als ze alleen zijn, zoeken ze manieren om zich af te reageren. Vaak gaan ze kauwen, en dan helaas niet alleen op hun hondenspeeltjes. Het kleed, de bank, stoelpoten: je hele interieur moet eraan geloven. En buiten graaft je hond de tuin om. Als je dit soort gedrag ziet, is het tijd om je hond meer beweging en uitdaging te geven. Straf hem niet, dat zou oneerlijk zijn. Je huisdier moet gewoon zijn energie kwijt kunnen.

3. Blaffen en janken

Verveelde honden kunnen ook ander ongewenst gedrag vertonen, namelijk blaffen en janken. Blaffen naar een konijn of tegen iemand die voor de deur staat, is normaal, maar een hond die zich verveelt, blaft of jankt schijnbaar om niets, maar doet dat puur om aandacht te krijgen. Net zoals kauwen en graven, is blaffen en janken voor de hond een manier geworden om aandacht te vragen en/of om zichzelf bezig te houden. Wees er op tijd bij als je hond dit soort blafgedrag vertoont, dan lukt het vaak nog om het in de kiem smoren. Als je zorgt dat hij elke dag genoeg beweging krijgt, kun je in elk geval uitsluiten dat zijn luidkeelse protest voortkomt uit verveling.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-beweging