Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Koop nooit een pup online

Placeholder

Een pup online kopen is geen goed idee, maar waarom niet? 5 redenen om een puppy of hond niet online te kopen en tips hoe je het beste wel een pup kunt aanschaffen.

Koop nooit een pup online

Op het internet kun je van alles kopen. De mooiste merken als Dolce & Gabbana en Prada schoenen worden dezelfde dag nog geleverd, je eten bestel je direct, je dates vind je online en je komende vakanties zijn ook zo online geboekt.

Allemaal enorm handig, maar het kopen van een puppy met slechts een muisklik is niet verstandig en neemt enorme risico’s met zich mee. Als je erover denkt een puppy te nemen, denk dan aan de volgende tips voor je besluit een puppy te kopen bij onverantwoordelijke fokkers die snel geld willen verdienen en niet het beste voor hebben met jou en je nieuwe trouwe vriend.

Alleen het allerbeste voor jouw nieuwe vriend!

Om jouw pup een warm welkom te bezorgen wil je er zeker van zijn dat je de beste en leukste artikelen in huis hebt. Dat komt goed uit! Bij Max&Luna vind je alle benodigdheden en accessoires die jouw pup nodig heeft. Profiteer de hele maand april van 10% korting op onze gehele collectie puppy artikelen!

Lees deze tips, voordat je online opzoek gaat naar een pup

  1. Overweeg een pup uit het asiel: Ook in asiels worden regelmatig puppies opgenomen. Deze zijn gevonden of overgedragen door eigenaren die een ‘ongelukje’ niet voorzien hebben. De pups zijn gezond, ingeënt en verdienen een warm thuis. Kijk hier voor asiels in jouw buurt.
  2. Doe research voor je koopt: Dit klinkt logisch maar niet iedereen neemt een rationele beslissing als ze een pup kopen. Check de fokker online en kijk of andere mensen ervaring met deze fokker hebben. Onderzoek ook of een specifiek ras wel past bij jouw levensstijl. Elk ras heeft andere behoeftes en een ander karakter of temperament. 
  3. Ga altijd kijken bij de moeder: De interactie tussen moeder en pup is erg belangrijk. Als de moeder niet aanwezig is, dan is dit al een teken dat de fokker twijfels oproept. Bij een bezoek kan je ook gelijk zien of de omstandigheden waarin de pup zich bevindt goed zijn zoals een schone ruimte, voldoende drinkwater en dat alle pups er gezond uit zien. Neem nooit een pup weg bij zijn moeder voordat deze 8 weken oud is.
  4. Check vaccinaties: Vraag altijd naar de vaccinatie papieren om zeker te zijn dat de pup op tijd gevaccineerd en ontwormd is. Bij een rashond is altijd een officiële registratie en de medische achtergrond van de ouders aanwezig. Krijg je deze niet dan is jouw pup geen rashond.
  5. Officiële fokkers: Erkende fokkers zijn bekend bij de rasverenigingen. Zoek je een pup van een bepaald ras? Neem dan contact op met de desbetreffende rasvereniging en zijn informeren je over welke fokkers een nest verwachten. Soms is er een wachtlijst. Een paar maanden wachten op een gezonde pup is echter altijd beter dan een ongezonde pup online kopen.

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »