0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 28 april 2022

Kitten Checklist - Alles wat je nodig hebt voor jouw kitten!

Dit is het moment om te checken of je klaar bent voor jouw nieuwe kitten. Weet je zeker dat je alle spullen in huis hebt? Staat de kattenbak al op een rustige, goed bereikbare plek? Is er een warm kattenmandje? Heb je voerbakjes en kittenvoeding in huis? Liggen er al leuke speeltjes op hem of haar te wachten? Lees onderstaande Kitten Checklist goed door en bestel snel wat je nog niet in huis hebt.

Vandaag voor 22:00 uur besteld, is morgen in huis!

Kattenbak

Onmisbaar is natuurlijk de kattenbak en de bijbehorende kattenbakvulling. Voor de allerjongste katjes is een open kattenbak de ideale manier om te leren zindelijk te worden en netjes gebruik te maken van de kattenbak. De Beco kattenbak van bamboe is daarvoor erg geschikt.

Natuurlijk wil je als je kat helemaal zindelijk is, overstappen op een mooie kattenbak die past in je interieur. Kies dan voor de populaire Poopoopeedo en of de MS! Design kattenbak. Vind je het dagelijks uitscheppen van de kattenbak een vervelend klusje? Kies dan voor één van onze zelfreinigende kattenbakken. Deze zijn geschikt voor kittens vanaf 1,5 kg en maken het leven van kattenbaasjes een stuk gemakkelijker.

Zorg dat je de kattenbakvulling niet vergeet! Max&Luna adviseert klontvormende kattenbakvulling. Dit is zuinig in gebruik, makkelijk uit te scheppen, voorkomt nare geurtjes en werkt perfect in zelfreinigende kattenbakken.

Krabben

Katten, poezen of kittens… allemaal zijn ze dol op krabben! Krabben zit in het instinct van katten en het is nog gezond ook, want het helpt de kat om zich flink uit te rekken en overtollige energie kwijt te raken. Bovendien worden de nagels op deze manier niet te lang.

Eén of meerdere krabpalen in huis kunnen voorkomen dat je kat aan je mooie bank gaat krabben. Ben je niet zo gecharmeerd van de traditionele krabpalen? Er zijn tegenwoordig ook heel mooie designexemplaren, bekijk de keuze van Luna maar eens!

Leer je kitten al van jongs af aan om tijdens het spelen zijn nagels te krabben aan kartonnen krabspeelgoed, dan zal hij minder geneigd zijn de nagels in je bank te zetten na het spelen. Max&Luna heeft divers krabspeelgoed in het assortiment.

Hieronder een paar toppers van krabmeubels voor jouw kitten!

Spelen

Spelen met je kitten is niet alleen erg leuk, het versterkt ook nog eens jullie band. Door samen te spelen worden de motoriek, het sociale gedrag en de jachtvaardigheden van je kitten getraind. Er zijn verschillende manieren waarop je samen met je kitten kunt spelen. Met kattenhengels, voerpuzzels, klimpalen, laserspeeltjes, muisjes of met balletjes. De keuze is reuze! Zorg voor genoeg uitdaging door diverse speeltjes af te wisselen.

Slapen

Kittens zitten vol met energie. Ze moeten ook zoveel ontdekken! Maar al dat spelen, klauteren en kroelen kóst ook veel energie, zorg daarom voor warme, veilige slaapplekjes waarin je kitten heerlijk kan vertrekken naar dromenland.

Kittens slapen in het begin wel zestien uur per dag, verspreid over verschillende momenten. Zoveel slaapjes zijn supergoed, want de slaap is het belangrijkste groeimoment voor je kitten. Het lichaam verwerkt dan de voedingsstoffen en de slaap ondersteunt het immuunsysteem dat nog in ontwikkeling is. Maak een kitten daarom nooit wakker, maar laat hem of haar zelf rustig ontwaken.

De keuze uit warme kattenmandjes is groot, dus wij hebben een mooie selectie gemaakt waar iedere kitten van zal gaan spinnen:

Scruffs Kensington kattenmand

Voer- & Waterbakken

Drink- en voerbakjes zijn essentieel als je een kitten in huis krijgt. Bij Max&Luna vind je leuke voer- en waterbakjes in diverse trendy kleuren. Met een drinkfontein heeft je kitten de gehele dag beschikking over vers en gefilterd drinkwater. Goed en gezond voor je kitten en handig voor jou wanneer je wat langer van huis bent. Onze aanraders voor kittens zijn:

Kittenvoeding

Uiteraard wil je gezonde, natuurlijke kattenvoeding voor je kitten. Bij Max&Luna vind je het allerbeste voer voor kittens zonder kunstmatige toevoegingen en vrij van conserveringsmiddelen. De Almo Nature Holistic lijn is een compleet voer voor kittens met een bijzonder hoog vleesgehalte van 49%. Of geef je kitten de beste start met Almo Nature HFC kittenvoer. Alle HFC producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bereid met 50% vlees dat van oorsprong geschikt is voor menselijke consumptie. Hoogwaardige kwaliteit dus!

De brokgrootte van zowel de Holistic als de HFC lijn is aangepast en hebben een hoger eiwit- en vetgehalte wat erg belangrijk is voor een optimale groei van kittens.

Naar buiten

Katten vinden het heerlijk om buiten te zijn en lekker te ontdekken. Wil jij je kitten naar buiten laten? Zorg dan eerst dat je kat gechipt is en dat deze chip goed geregistreerd staat. Dit is overigens noodzakelijk bij een kattenluik dat werkt op een microchip. Vaak laten eigenaren hun kat of poes eerst castreren of steriliseren voordat ze naar buiten mogen, dit voorkomt ongewenste zwangerschappen.

Uiteraard kun je niet zomaar een kitten naar buiten laten. Je mag je kitten pas naar buiten laten vanaf een leeftijd van 6 maanden. Dan zijn alle inentingen gegeven en is je kat optimaal beschermd tegen eventuele ziekten.

Je kunt het best beginnen door je kitten aan een harnas je tuin of balkon te laten verkennen. Hierdoor laat je jouw kitten wennen aan alle onbekende geluiden en geuren.

Of je jouw kat naar buiten laat is jouw eigen keuze. Besef wel dat een kitten buiten meer gevaar loopt dan binnen. Daarnaast komt een buitenkat in aanraking met vlooien, wormen, teken, etc. Het is daarom belangrijk dat je je goed houdt aan de richtlijnen omtrent ontvlooien, ontwormen en tekenbestrijding.

Mocht je besluiten om je kitten veilig binnen te houden, dan kun je natuurlijk nog wel samen een luchtje scheppen of samen in de tuin vertoeven. Zorg er dan voor dat je tuin goed is afgesloten zodat je kitten niet kan ontsnappen. Als je wilt gaan wandelen, doe je kitten dan een kattentuigje om. 

Nu ben je helemaal klaar voor de komst van jouw pluizige huisgenoot. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen als kersvers poezenpersoneel. Wellicht heb je nog handige tips voor andere nieuwe kattenbaasjes. Deel je tips in de reacties!