0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 14 juli 2021

Kies de juiste voerpuzzel voor je hond of kat

De interactieve hondenpuzzels van Nina Ottosson dagen de probleemoplossende vaardigheden van je hond uit. Ze bieden mentale en fysieke lichaamsbeweging door honden aan te moedigen te zoeken naar beloningen. Een mentale oefening van 15 minuten zal je hond net zo moe maken als een wandeling van 30 minuten, kun je nagaan!

Interactief hondenspeelgoed en puzzels zijn uitstekend geschikt voor het creëren van een positieve uitlaatklep voor het natuurlijke kauw-, graaf- en jachtinstinct van je hond. Ze kunnen ook helpen bij ongewenst gedrag bij angstige of verveelde honden. Bonus! Gebruik de puzzels als slowfeeders tijdens de maaltijd om de spijsvertering van je hond te verbeteren.

Alle Nina Ottosson puzzels zijn gemaakt van duurzaam BPA, PVC en ftalaatvrij materiaal. Ze zijn allemaal wasbaar en gemakkelijk schoon te maken met de hand en een sopje.

Wie is Nina Ottoson?

Nina Ottoson ontwerpt en ontwikkelt hondenspeelgoed, hondenpuzzels en kattenpuzzels sinds 1990. Nina Ottoson's filosofie is je huisdier met zijn poten en koppie te stimuleren, dus zowel fysiek als mentaal. Alle interactieve spellen van Nina Ottoson zijn ontworpen om de hersenactiviteit te stimuleren en tegelijkertijd de band met zijn of haar leukste baasje te versterken.

Nina Ottosson voerpuzzels

De voerspellen van Nina Ottosson zijn gebaseerd op een systeem van beloning en aandacht. Door kleine snacks of traktaties te verstoppen, zal jouw hond of kat dit willen vinden. Als jouw huisdier het tussendoortje heeft gevonden, is de oefening geslaagd. Het is de bedoeling dat je samen met jouw huisdier speelt en jouw hond of kat niet alleen laat spelen, zo leveren de spellen leuk tijdverdrijf op en versterkt jullie band. Speel niet langer dan 10 tot 15 minuten en berg het puzzelspeelgoed daarna weer op, zo blijft de puzzel iedere keer weer interessant als je het tevoorschijn haalt.

Nina Ottosson met Rainy Day Kattenpuzzel

Play Safe!

Vergeet niet om veilig te spelen! Vooral als je pup een kauwer is. Geen kom, kauwspeeltje, tennisbal, piepend speelgoed of puzzel is onverwoestbaar. Hondenbezitters mogen hun huisdieren niet zonder toezicht achterlaten. Voor meer informatie over elk puzzelspeelgoed voor zowel honden, katten én de moeilijkheidsgraad, lees verder!

Moeilijkheidsgraad

Alle spellen van Nina Ottosson zijn onder te verdelen in 4 verschillende niveaus met ieder een eigen moeilijkheidsgraad.

  • Level 1 voor beginners
  • Level 2 voor de geoefende spelers
  • Level 3 voor de gevorderde spelers
  • Level 4 voor de vergevorderde spelers

Level 1

Begin hier de verrijkingsreis van je hond of kat. Level 1 puzzelspeelgoed is gemaakt met een eenvoudige, 1-staps actie die je hond kan gebruiken om zijn favoriete traktatie te ontdekken die je in het spel hebt verborgen.

Outward Hound Wobble Bowl

Etenstijd kan ook speeltijd zijn! De Wobble Bowl kan worden gebruikt als traktatiepuzzel of als slowfeeder voor volledige maaltijden. Vul het met de brokjes of favoriete lekkernijen van de hond door de plug aan de bovenkant van de deksel te verwijderen en het voedsel erin te gieten. Plaats de plug terug in de deksel en laat je hond zien hoe je moet schommelen en wiebelen met de kom om het eten eruit te krijgen. De doorzichtige deksel maakt het gemakkelijk voor honden om de lekkernijen binnenin te zien.

Level 2

Bij Level 2 hondenpuzzels zijn obstakels toegevoegd die vereisen dat je hond acties combineert om zijn beloning te bereiken.

Het populaire Dog Brick heeft drie verschillende voedingsfuncties. De rode compartimenten hebben deksels die omhoog draaien om traktaties te onthullen. Schuif de blokken om nog meer verborgen traktatievakjes te onthullen. Voeg de afneembare botdeksels toe aan het midden als je hond nog meer uitdaging nodig heeft. Op deze manier moet je hond de botten verwijderen voordat hij de rode blokken kan verplaatsen.

De Dog Tornado is een draaiend traktatiedispenser spel. Het heeft drie niveaus met 12 compartimenten voor taaie snacks of brokjes. Moedig je hond aan om de lagen te draaien en de beloningen te onthullen. Maak de puzzel nog moeilijker met de drie botvormige hoezen - je hond moet de botten verwijderen om de Tornado te laten draaien.

Dog Tornado & Dog Brick

Miauw! De Buggin' Out Puzzle & Play kattenpuzzel helpt je kat zijn vaardigheid te ontwikkelen en tegelijkertijd zijn natuurlijke drang om te spelen te bevredigen. Door te draaien aan de bladeren en de lieveheersbeestjes te verschuiven, ontdekt je kat de 14 verborgen vakjes met snacks.

Level 3

Niveau 3 hondenpuzzels dagen de hond uit om opeenvolgende stappen te leren om zijn traktatie te vinden met behulp van een complexer mechanisme.

De Dog Twister heeft negen traktatielades voor hondensnacks of brokjes, die allemaal zijn beveiligd met negen vergrendelingsgrepen die vereisen dat de hond opeenvolgende stappen volgt om de lekkernijen binnenin te onthullen. Als je het spel gemakkelijker wilt maken, laat je de handgrepen ontgrendeld, zodat je pup alleen de turquoise blokken bovenop hoeft te verplaatsen.

De Challenge Slider is een favoriet bij liefhebbers van traktatiepuzzels. 23 beweegbare tegels schuiven rond om 24 traktatiesleuven te onthullen. Honden verplaatsen elk stuk naar links, rechts, vooruit en achteruit om bij de beloningen te komen. Met 24 compartimenten moet het een eeuwigheid duren om op te zetten, toch? Helemaal niet! Schuif de lade eronder open om lekkernijen in elke sleuf te laden en terug te schuiven - je bent helemaal klaar! Plaats het spel voor je hond en start met puzzelen!

Challenge Slider & Dog Twister

De Rainy Day Puzzle & Play is de meest uitdagende kattenpuzzel van de drie. Heb je een slimme kat op expertniveau die een uitdaging nodig heeft? Bij deze puzzel moeten katten de pin weg van het grote wiel in het midden bewegen en draaien om de met kattenkruid gevulde traktatiebekers te ontdekken. Vervolgens kan je kat meer snacks vinden als ze de regendruppels opzij duwt. Dit spel heeft 14 compartimenten.

Rainy Day kattenpuzzel

Level 4

Er is een heel nieuw level gecreëerd voor de puzzelmeesters! Niveau 4 is voor experts. Je hond moet een serie van stappen in de juiste volgorde zetten om zijn traktatie te vinden. De tegels van de Outward Hound Multipuzzle bewegen heen en weer aan de buitenkant van het bord. Het midden vereist dat jouw hond elk van de ronde oranje stukken precies met de draaischijf uitlijnt, wat sterke probleemoplossende vaardigheden vereist. De hersenen van je hond krijgen hier een echte training van!

Outward Hound Multipuzzle

Bij alle honden- en kattenvoerpuzzels heeft Max&Luna het bijbehorend level aangeven in de titel en in de productspecificaties. Zo kun je gemakkelijk kiezen welke puzzel voor jouw huisdier geschikt is, of om cadeau te doen!