0
0

Door Max&Luna, 1 december 2021

Kerstdiner voor je Hond of Kat

Kerst is een feestdag met gezelligheid waarbij eten centraal staat. Veel mensen zijn al lang van te voren bezig met het bedenken van het kerstdiner om voor de familie te serveren. Met z'n allen aan een gedekte tafel met heerlijk eten is altijd een prachtig gezicht. Net zoals in dit filmpje waarbij de tafel vol zit met katten en honden die genieten van hun kerstdiner. Dit filmpje inspireerde ons om een kerstdiner voor katten en honden samen te stellen, want verdienen zij met kerst ook niet een beetje extra aandacht?

Kerstdiner voor je kat

Dat katten gek zijn op vis is geen verrassing. Een heerlijk kerstgerecht met vis is daarom voor katten een goed idee. Als voorgerecht kun je daarom een blikje tonijn opentrekken en hier een tartaartje van maken. Aan dit gerecht kun je een heel klein beetje kattenkruid (catnip) toevoegen, hier zijn katten dol op. Je kunt vers kattenkruid toevoegen, maar gedroogd kattenkruid is ook net zo goed. Als hoofdgerecht zijn kleine stukjes kalkoenborst heerlijk voor je kat. Dit kun je serveren op een bedje van witte rijst met een beetje kattenmelk. De gerechten kun je natuurlijk nog wat spannender maken door bijvoorbeeld wat zwarte olijven zonder pit of stukjes wortel toe te voegen. Vermijd echter uien en knoflook in het gerecht voor je kat, dit is namelijk giftig voor hem of haar. Van tomaten kan je kat buikpijn krijgen, dus ook dit adviseren wij om niet toe te voegen. Bereken ook goed de portie zodat je kat geen last krijgt van zijn buik, omdat hij 4x zijn dagelijkse calorieën heeft opgegeten.

Kerstdiner voor je hond

Net als bij katten kun je ook je hond een heerlijk stukje zalm serveren om mee te beginnen. Zalm bevat proteïne en Omega 3 en dit is goed voor het immuunsysteem voor je hond. Daarnaast zorgt het voor een mooie stralende vacht. Kies wel voor gewone zalm en geen gerookte zalm. Gepelde en gekookte garnalen zijn ook een succes voor honden. Als hoofdgerecht kun je je hond lekkere stukjes kalkoen serveren. Serveer de kalkoen wel zonder vel. Bij de kalkoen kun je nog lekker wat spruitjes, aardappel of groene bonen opdienen. Zo kan ook je hond lekker mee smullen tijdens het kerstdiner!

Wat serveer jij jouw kat of hond met kerst? Ga jij ook uitpakken met een echt kerstdiner?

Reacties

  • Door Anna Margaretha, 20 december 2023

    Het zelfde een kerst dine samen met men kat

  • Door Anna Margaretha, 20 december 2023

    Ik woon alleen met myn kat nou wil ik graag een kerst diner voor myn kat maken omdat ik samen met kerst samen wat lekkers te maken Gr anna

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden