0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 19 september 2018

Kattenmand of kattenhuis, waar moet je op letten?

Nu het de afgelopen weken minder warm weer is geweest, heeft je kat nog meer dan anders behoefte aan een lekker warme en comfortabele eigen plek. Sowieso is dat voor katten heel belangrijk, ze slapen immers een groot deel van de dag. Max&Luna hebben 8 punten opgesteld waar je op kunt letten bij het kiezen en kopen van een kattenmand of -huisje. Zo geef je jouw kat de ultieme plek om zich terug te trekken.

1. Beschutting

Katten weten dat ze in de dierenwereld relatief klein en kwetsbaar zijn, daarom slapen ze instinctief liefst op een beschutte plek, waar ze zich een beetje kunnen 'verstoppen'. Dat geeft ze een veilig gevoel. Kruipt je kat graag onder lakens en dekens, dan is een extra beschutte plek, zoals deze slaapzak voor katten, een mooie optie, daar kan hij z'n eigen holletje maken en heerlijk wegdoezelen. Natuurlijk zijn er ook katten die genoegen nemen met een trendy kussen.

2. Zacht & comfortabel

Oké, het ligt voor de hand, maar toch: je kat houdt boven alles van zacht en comfortabel, dus probeer zijn nieuwe verblijf vooral vanuit dat oogpunt te beoordelen. Misschien kom je dan op een exemplaar dat je niet direct het mooist vond...

3. Wasbaar

Let op dat in elk geval het kussen of de hoes van de slaapplek wasbaar is, en liefst ook de vulling. Zo niet, let er dan op dat de vulling niet gaat klonteren als hij in aanraking komt met vocht.

4. Afmeting

Houd rekening met de grootte van je kat, meet hem op van kop tot staart en tel er een paar centimeter bij op. Dan kan hij zich – naast lekker oprollen – ook volledig uitrekken.

5. Uiterlijk

Tuurlijk, het comfort van je kat staat voorop, maar het oog wil ook wat. Dus als het even kan, mag je best rekening houden met de uitstraling van de mand of kussen. Het is immers een meubelstuk dat deel uitmaakt van jouw interieur. Je zet ook niet zomaar de eerste de beste tafel neer. Een mooi design hebben bijvoorbeeld deze kattenhuisjes van 51DegreesNorth

6. Temperatuur

In de zomer heeft je kat minder behoefte aan een warme mand, daarom kan een wat luchtigere slaaplek met een dun kussen van gladde stof dan een goed idee zijn. In de winter hebben veel katten hun mand graag wat warmer en hariger, zoals deze mand. Een oudere kat die veel last heeft van z'n gewrichten kan gebaat zijn bij een verwarmde mand.

7. Toegankelijkheid

Let erop dat je kat makkelijk in en uit zijn nieuwe onderkomen kan komen. Zeker voor kittens en wat oudere katten kan dit letterlijk een struikelblok zijn. Het is ideaal als de rand bij de instap wat lager is, zoals bij deze warme kattenmand van lamswol.

8. Materiaal

Om eventuele allergieën te voorkomen, kies je liefst voor een verblijf gemaakt van natuurlijke stoffen. Synthetisch hypoallergeen materiaal is ook goed.

We zijn benieuwd waar jouw kat op of in ligt. Stuur ons de allerleukste foto van jouw kat in z'n huisje of mandje!