0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 15 maart 2018

Is melk goed voor katten?

Niets is leuker dan een kat van een schoteltje melk te zien genieten, toch? Zelfs op oude schilderijen en in prentenboeken worden katten graag met melk afgebeeld. Maar is melk wel zo goed voor katten? Max&Luna zocht het uit.

Herbivoor versus carnivoor

De melk die wij doorgaans in huis hebben is koemelk. Een koe is een herbivoor, die leeft van gras en weideplanten, en geeft melk om haar kalf mee groot te brengen. Een kat is echter een carnivoor en heeft spijsverteringsorganen die gericht zijn op het verteren van voedingsstoffen uit vlees. De stoffen in melk worden door een kat dus veel minder goed opgenomen en voegen weinig aan de gezondheid van je kat toe. Sterker nog, hij kan er behoorlijk zwaar van worden en dat extra gewicht gaat hem op den duur aardig in de weg zitten.

Mocht je je kat toch melk willen geven (want jeetje wat vindt hij dat lekker en je mag je huisdier graag gelukkig), kies dan voor halfvolle melk. Geef die melk ook niet elke dag, het mag een verrassingstraktatie blijven en geef minder andere tussendoortjes.

Voor kittens is er speciale kattenmelk op de markt. Deze kattenmelk is ontwikkeld naar het voorbeeld van de natuurlijke melk van de moederpoes. GimCat Cat-Milk bevat taurine, dat onontbeerlijk is voor de sterkte van het gezichtsvermogen en voor een gezond hart van kittens. 

Wat geef jij je kat om hem eens lekker te verwennen? Laat het ons weten!