0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 1 mei 2022

Is een zwemvest voor honden nodig?

In de zomer genieten honden van water. Moet je honden dan een hondenzwemvest aandoen? En welke is nou echt goed? Er zijn verschillende zwem- en reddingsvesten voor honden verkrijgbaar. Max koos voor  het hondenzwemvest van RukkaPets omdat deze bij verschillende testen als beste naar voren kwam. 

Jaarlijks verdrinken 4.000 honden

Niet alle honden zijn goede zwemmers van nature. Er zijn honden die van nature kunnen zwemmen, er zijn honden die het kunnen leren en er zijn honden die je ver weg van water moet houden. Als eigenaar van een hond moet je je altijd bewust zijn van de gevaren van zwemmen en varen met een hond. Elk jaar verdrinken ruim 4.000 honden en zelfs de sterkste zwemmer wint het niet van een sterke stroming in zee. Bij het zwemmen kan je hond ook overvaren worden door bootjes omdat andere mensen je hond niet goed kunnen zien. 

Lees hier onze tips hoe een hondensprong in het water voor iedereen leuk blijft!

Zwemvest voor honden: zichtbaarheid en drijfvermogen

Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen en te zorgen dat je hond toch lekker en onbezorgd kan zwemmen in verkoelend water. De beste manier is een felgekleurd hondenzwemvest met een goed drijfvermogen. Hierdoor is je hond goed zichtbaar en blijft deze drijven als hij vermoeid is of een klap tegen de kop heeft gekregen. Sterke handvaten zorgen ervoor dat je hond makkelijk uit het water gered kan worden.

Voorkeur van Max: RukkaPets hondenzwemvest

Er zijn verschillende zwem- en reddingsvesten voor honden verkrijgbaar. Max koos voor de hondenzwemvesten van RukkaPets omdat deze bij verschillende testen als beste naar voren komt. Deze stevige zwemvesten zijn licht van gewicht en worden geleverd in diverse maten van extra small tot en met extra large. Het is uiteraard belangrijk dat een zwemvest goed past en comfortabel is voor je hond. 

Dit zwemvest voor honden is extreem licht en sluit goed aan, waardoor de hond zich zowel in het water als op het land gemakkelijk kan bewegen. De brede gewatteerde banden onder de buik zorgen voor comfort en geven extra ondersteuning. Daarnaast maakt de robuuste handgreep aan de bovenzijde van het reddingsvest dat de hond gemakkelijk en snel op te tillen is uit het water, indien nodig.

Eigenschappen:

  • Handige handgreep om je hond met de hand of met de boothaak te redden
  • Reflecterende accenten en heldere kleuren voor een hoge zichtbaarheid in het water
  • Versterkte en verstelbare bevestigingsriemen
  • Goedgevormde en duurzame drijvers, die het koppie van de hond boven water houden
  • Reflecterende details
  • Brede gewatteerde banden onder de buik
  • Extreem lichtgewicht (430g)
  • Duurzaam
  • Verkrijgbaar in vijf maten

Of je nu naar het strand gaat of lekker gaat varen op de boot. Met het hondenzwemvest blijft het koppie van jouw hond veilig boven water. Max&Luna wenst je een hele fijne zomer!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-water