Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 26 maart 2020

Huisdieren en het coronavirus

De coronacrisis houdt ons allemaal flink bezig. Het coronavirus is ontstaan op een markt in China waar veel (exotische) dieren worden verhandeld. Net als SARS in 2002 en MERS in 2012 is opnieuw een dier de bron van een coronavirus-uitbraak onder mensen. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat huisdiereigenaren zich zorgen maken en vragen hebben over dit nieuwe coronavirus. Max&Luna zet een aantal van deze vragen op een rijtje.

Kan mijn huisdier het coronavirus krijgen?

Wetenschappers vermoeden dat dit nieuwe virus naar mensen is overgesprongen via een wilde diersoort die op de markt in China werd verkocht. Maar hoe zit het dan met onze huisdieren? Dierenartsen van Anicura zeggen: “Er is geen bewijs dat honden en katten een bron van de COVID-19 infectie kunnen zijn voor mensen en andere dieren of zelf geïnfecteerd kunnen worden met COVID-19.” Maar zeker weten doen we het natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om regelmatig de updates van het RIVM in de gaten te houden en na te leven.

Moet ik contact met huisdieren vermijden als ik besmet ben met het virus?

Baasjes van huisdieren hoeven niet bang te zijn dat ze door hun geliefde viervoeter worden besmet met het coronavirus. Wanneer je als COVID-19 patiënt in thuisisolatie zit, dan is het belangrijk de hygiënemaatregelen van het RIVM voor omgang met jouw huisdier in acht te nemen, zoals handen wassen met water en zeep.

Wat moet ik doen als mijn huisdier ziek wordt?

Als je hond, kat of ander huisdier ziek wordt, bel dan eerst met de dierenarts om te overleggen of het nodig is om langs te komen. Mocht een bezoek nodig zijn, dan is de oproep van dierenartsen: kom met één gezonde volwassene naar de praktijk om het dier te begeleiden. Desinfecteer je handen zodra je binnen bent, probeer niets aan te raken, vermijd direct contact met de medewerkers, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand! Contactloos betalen heeft de voorkeur, om verspreiding van het virus te voorkomen.

Mag ik mijn hond uitlaten?

Wij kunnen ons voorstellen dat juist nu een wandeling met de hond een fijne afleiding is na het vele binnen zitten en om even een frisse neus te halen. Je kunt met een gerust hart je hond uitlaten zolang je geen klachten hebt zoals koorts, hoesten/niezen of verkoudheid. Wandel alleen of met iemand uit het gezin en houd je hond aan de lijn. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Schud onderweg geen handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en was regelmatig goed je handen. Dan is de kans het kleinst dat iemand het coronavirus kan overdragen.

Mocht je onverhoopt toch klachten krijgen dan is het een goed idee je hond tijdelijk over te dragen aan iemand die de zorg en het uitlaten over kan nemen, tot je weer beter bent.

Hoe houd ik mijn huisdier bezig tijdens de coronacrisis?

We werken massaal thuis en komen amper nog buiten. Hierdoor is niet alleen onze routine volledig verstoord, maar ook die van onze huisdieren. Het internet staat vol met grappige filmpjes van huisdieren die hun baasjes ‘lastigvallen’ tijdens het werk op de laptop of door telefonische vergaderingen heen blaffen. Gelukkig heeft Max&Luna de leukste artikelen in de webshop om het binnen blijven zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Geef je hond een uitdaging met een kauwbot of voerpuzzel of leid je kat af met een nieuw krabmeubel, puzzelspeelgoed of interactief speeltje, zodat jij weer gewoon aan het werk kan.

Om de boodschappen voor jouw huisdieren wat makkelijker te maken, worden alle orders die voor <17:00 besteld worden, de volgende dag contactloos door PostNL thuis geleverd."

06-04 Corona-update: inmiddels is bekend geworden dat dieren ook besmet kunnen raken met het coronavirus. Een tijger in de de dierentuin in New York is positief getest op het virus. Eerder raakten al twee honden en een kat in Hongkong besmet met het coronavirus. Ook testte een kat in België positief. De ziekte werd in alle gevallen door een mens overgedragen. Er zijn nog geen gevallen bekend van huisdieren die de ziekte op mensen overbrengen. Tot nu toe lijken de dieren een besmetting zonder symptomen of een niet-dodelijke variant van de ziekte te ontwikkelen. Het blijft hoe dan ook belangrijk om de hygiënemaatregelen van het RIVM voor omgang met jouw huisdier in acht te nemen en updates in de gaten te houden.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-Corona

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden