0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 29 april 2021

Hondenplas, gele plekken in het gras!

Honden die plassen op het gazon kunnen je mooie tuintje goed verpesten. De urine brandt het gras weg en het kan maanden duren voor die kale plekken weer groen zijn. Hoe komt het, dat het plasje van een hond zulke desastreuze gevolgen heeft voor je gras? En wat is er aan te doen?

Oorzaak

De dode plekken in het gras worden veroorzaakt door het stikstofgehalte in de plas. Stikstof is een afvalproduct dat ontstaat bij het opnemen en afbreken van eiwit in het hondenlichaam en via de urine wordt afgevoerd. Het is vooral de hoeveelheid stikstof in de urine die zorgt dat er een gele plek kan ontstaan. In de ochtend in de meest geconcentreerde vorm in het plasje aanwezig. Die ochtendplas kan dan ook nare schroeiplekken in de tuin geven.

Zittend plassen

Meestal zorgen teefjes die zittend plassen voor de gele plekken in het gras, omdat zij hun blaas in één keer op één plek legen. Hierdoor komt er meer stikstof op een klein gebied terecht, wat voor de vergeling zorgt. Reuen zoeken vaker een boom of struik om tegenaan te plassen. Ze doen dit in kleine beetjes op verschillende plekken, maar als dit veel op dezelfde plek gebeurt dan kunnen ze natuurlijk ook voor geel gras zorgen.

Wat kun je hieraan doen?

  • De makkelijkste oplossing is natuurlijk dat je de hond niet op het gras laat plassen.
  • Je kunt met een emmer water direct over de plas heen gaan om de plas te verdunnen.
  • Laat je hond voldoende drinken, dat kan helpen de schadelijke concentratie van de plas te verdunnen.
  • Gebruik Dog Rocks!

Voorkom gele of kale plekken in het gras met Dog Rocks!

De natuurstenen van Dog Rocks zijn een effectief product dat helpt in het voorkomen van urine brandvlekken in je gras, veroorzaakt door jouw hond. De Dog Rocks filteren ammoniak en nitraten uit het water. De stenen wijzigen de ionen-uitwisseling in het water waardoor het nitraatgehalte daalt. En lagere nitraten betekent geen brandplekken meer in het gras!

Dog Rocks - voor en na

Hoe werken de Dog Rocks?

Leg de stenen in de drinkbak van je hond en vul de drinkbak met maximaal 2 liter water en het gazon zal er groener en frisser blijven uitzien. Het is belangrijk de stenen eerst minimaal 10 uur in het water te laten liggen voor een optimaal resultaat. Vervang de stenen elke twee maanden, gebruik hiervoor als herinnering de sticker die in de verpakking zit.

Na 3 tot 5 weken zie je al het verschil op je gazon!

Dog Rocks Natuurstenen - Voorkom Gele of kale plekken in het gras [split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hondenplas