Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 16 april 2020

Dog Wellness Challenge: SLAAP

Tips van West Paw’s hondengedragsdeskundige - Rita Viel

Slaaptekort kan leiden tot gedrag dat jouw hond normaal gesproken niet vertoont, ze lijken misschien eerder geïrriteerd, springen meer, grommen of zijn constant erg druk. Ze weten simpelweg niet hoe ze zich moeten gedragen als ze moe zijn. Iedereen met een peuter zal dit gedrag herkennen. 

Wat kunnen baasjes doen om te helpen? 

Slaaptijd
Net als hun tweebenige metgezellen hebben honden ook tijd nodig om op te laden. We moeten ze de kans geven om uit te rusten en geduldig zijn als ze gedrag vertonen dat we misschien niet leuk vinden.

Moedig rusttijd aan en bespreek dit met het hele gezin
Als de hond slaapt in zijn mand of aangewezen slaapplek, mag niemand hem/haar storen.

Vindt je hond het moeilijk om zelf een rustig plekje op te zoeken, help dan door op zijn of haar slaapplek (weg van alle drukte) een puzzel-spelletje aan te bieden, zoals de de Toppl, Tux of Qwizl van West Paw. Kies hierbij het juiste speelgoed voor het kauwgedrag van jouw hond. De meeste honden vallen na de traktatie vanzelf in slaap. 

Veilige ruimte om op te laden en te slapen
Help jouw hond door een gemakkelijk toegankelijke, maar rustige slaapplek aan te bieden. Hier kan hij/zij ontsnappen aan de drukte van de dag. Plaats bijvoorbeeld een  hondenmand of bench (zoals de Soft Kennels van Maelson) in de hoek van je woonkamer of misschien zelfs in een andere kamer.

 

 

blog van Rita Viel, export manager van West Paw Inc. Dit hondenspeelgoed wordt in Amerika geproduceerd en is kwalitatief hoogwaardig speelgoed. Het heeft zelfs het CE keurmerk waardoor het tevens veilig is voor kinderen. Het speelgoed is ook 100% recyclebaar. Naast export manager is Rita tevens kynologisch instructeur en mede oprichter van Hondenschool Kwispel in Steenwijk en gediplomeerd gedragstherapeut.

Rita is jaren geleden met het speelgoed van West Paw in aanraking gekomen omdat zij zelf op zoek was naar kwalitatief goed speelgoed die kon ondersteunen bij het oplossen van een aantal probleemgedragingen bij honden. Nu geeft ze wereldwijd workshops over spelen met honden en hoe je spelen / speelgoed ook kan gebruiken bij bepaald probleemgedrag, maar ook bij honden die beperkt zijn zoal bijvoorbeeld oudere honden, geblesseerde honden, pups etc.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-slaap