0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 1 juli 2020

Hond mee op vakantie. Waar moet je aan denken?

De vakantietijd breekt aan, al zal het dit jaar wel wat anders zijn dan normaal. De kans is groot dat je gaat genieten van lange zomerse dagen in eigen land of misschien toch een tripje naar het buitenland. Als hondenbezitter heb je daarbij een extra verantwoordelijkheid. Neem jij je hond lekker mee op vakantie? Hou dan o.a. rekening met onderstaande punten.

Paspoort en Gezondheid

Om deze beslissing te kunnen nemen is het verstandig om de regels betreffende dieren op jouw vakantiebestemming goed door te nemen en je af te vragen of de autorit naar de bestemming toe goed te volbrengen is door jouw huisdier. Er zijn enkele basisvoorwaarden om de Nederlands grens te mogen passeren. Zo heeft iedere hond en kat die de grens over gaat een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Daarnaast moeten honden, katten en fretten tegen hondsdolheid zijn ingeënt.

Voor sommige landen gelden nog aanvullende regels betreffende gezondheidseisen of bijvoorbeeld het verbod van bepaalde hondenrassen. Zoek dit ruim van te voren uit en kijk of dit haalbaar is voor jou en jouw dier. Denk er aan dat u niet enkel te maken heeft met de regels van het land dat jouw eindbestemming is, maar met de regels van alle landen waar je doorheen reist!

Blijf je in Nederland? Kijk dan vooraf alvast welke uitlaatgebieden in jouw vakantie omgeving het beste beoordeeld worden. Je kan dan ook alvast afspreken met mensen die ook in dat uitlaatgebied komen. Zo heeft je hond gelijk een aantal vakantievriendjes!

Hond in de auto

De wetgeving betreffende de wijze van het vervoeren van huisdieren in een auto verschilt ook van land tot land. Zoek goed uit aan welke eisen je moet voldoen. Los van alle regels moet je vriendje veilig en comfortabel zijn tijdens de reis. Een ruime ligplaats, een koele auto, regelmatig de poten strekken en fris drinkwater zijn minimumeisen voor langdurig vervoer.

Over een eventueel ongeluk wil niemand nadenken, maar het is wel de realiteit. Vervoer uw hond of kat in een passende reisbench, een speciale honden gordel is voor je hond ook een optie. Op deze manier is hun veiligheid in het verkeer gewaarborgd in het binnen- en buitenland.

Denk altijd aan je hond

Tenslotte is de meest belangrijke vraag of jouw vakantiebestemming wel echt zo fijn is voor je hond. Doe je hem of haar een plezier met de lokale temperaturen en eventuele gezondheidsrisico's? Als je twijfelt over een van bovenstaande aandachtspunten dan is het waarschijnlijk verstandiger om jouw hond thuis te laten, naar een hondenoppas of naar een pension te brengen.

Een oppas die 1 of 2x per dag langskomt om de bakjes aan te vullen is natuurlijk voor geen enkele hond optimaal. Ze zijn dan grote delen van de dag alleen wat niet alleen niet leuk is maar ook niet veilig. Een bekend logeeradres bij honden liefhebbers is natuurlijk fijn en vertrouwd.

Als dat geen optie is dan is een pension een mooie oplossing. Er is zo'n grote verscheidenheid aan pensions dat je ongetwijfeld een pension kan vinden die past bij de behoeften van jouw trouwe viervoeter. Het is aan te raden om er eerst een keer te gaan kijken.

Punten om naar te vragen zijn bijvoorbeeld een bewijs van vakbekwaamheid; welke hygiënemaatregelen er worden genomen; de grootte van de verblijven; hoe vaak de honden de speelweide in mogen; of er altijd supervisie is in de speelweide; of dieren hun eigen voer mee mogen nemen, etc. Matcht het pension met jouw verwachtingen en met de behoeften van jouw hond, dan is de vakantie rond! Je kan dan zorgeloos vertrekken en voor jouw viervoeter wordt gezorgd!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-mee