0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 14 mei 2020

Hoe wordt mijn kitten zindelijk op de kattenbak?

Een kitten verwelkomen is altijd erg leuk en spannend. Het is natuurlijk fijn als een kitten op de juiste manier gebruik maakt van de kattenbak die jij voor ze hebt aangeschaft. Een kitten leert dit gedrag aan vanaf 3-4 weken en neemt dan het gedrag van de moeder over. Zo zijn kittens altijd op zoek naar een juiste ondergrond om in te kunnen graven en de uitwerpselen te kunnen verbergen. Met enig geduld is het zeker mogelijk om je kitten aan te leren de behoeftes op de kattenbak te doen in zijn nieuwe thuis, maar hoe zorg je ervoor dat jouw kitten ook daadwerkelijk de kattenbak gebruikt?

Stappenplan: hoe kun je kittens leren de behoeftes op een kattenbak te doen?

  1. Zet de kattenbak in een rustige en speelse omgeving zodat de kattenbak als iets positiefs wordt ervaren
  2. Laat je kitten zien waar de kattenbak staat
  3. Plaats je kitten voorzichtig in de kattenbak zodat het in aanraking komt met de kattenbakvulling
  4. Ga met je eigen vingers door het kattengrit en laat het pootje van je kitten hetzelfde doen

Waar plaats je de kattenbak?
Kies in eerste instantie voor een kattenbak met lage randen: hierdoor is het makkelijker voor een kitten om erin te stappen. Haal de bovenkant eraf zodat de kattenbak herkenbaar en goed te vinden is. Plaats de kattenbak op een rustige plek die goed bereikbaar is en niet te dicht bij de plek staat waar de voerbakken staan. Blijf altijd rustig, ook als je kitten de kattenbak in eerste instantie niet goed gebruikt. In het begin kun je ervoor kiezen om een kattenbak te plaatsen op een plek waar je kitten veel tijd doorbrengt. Vervolgens kan je geleidelijk de kattenbak verplaatsen naar de definitieve plek.

Hoeveelheid kattenbakken
Katten houden er niet van om een kattenbak te delen, daarom is het belangrijk om goed na te denken over het aantal kattenbakken in huis. Er wordt aangeraden per kat één kattenbak plus één extra te rekenen. Bij twee katten ga je dus uit van drie kattenbakken enzovoort.

Schoonmaken van de kattenbak
Katten zijn schone dieren en houden van een schone bak. Door een klontvormende kattenbakvulling te gebruiken, schep je de ontlasting gemakkelijk elke dag uit de kattenbak. Blijven er toch nog onaangename geurtjes hangen? Overweeg dan een natuurlijke cat litter spray aan te schaffen die ervoor zorgt dat deze geuren geneutraliseerd worden.

Juiste keuze voor kattenbakvulling
Kies voor een lichte kleur kattenbakvulling: door de lichte kleur kan je de uitwerpselen van je kitten controleren en zien of je kitten de juiste kleur uitwerpselen heeft, zo kan je bijvoorbeeld goed zien of er bloed in de ontlasting zit. Geef de voorkeur aan plantaardige kattenbakvulling die vrij is van chemische toevoegingen of synthetische parfums. Fijne korrels zorgen ervoor dat jouw kitten goed kan graven en bovendien is dit ook erg zacht voor de pootjes! Hier lees je meer over de verschillen tussen diverse kattenbakvullingen.

* Dit blog is in samenwerking geschreven met Almo Nature.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-almo-kattenbakvulling

Reacties

  • Door Henk van Ruiten, 11 juli 2022

    De kitten is 9 weken en gaat niet op de kattenbakken

  • Door Maaike Van Mook, 17 mei 2020

    Er staat ze leren dit aan van 3/4 maanden, maar volgens mij moet dit 3/4 weken zijn! Verder fijne tips!

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden