Shopping Cart Pixel
Word vriend
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Geen producten gevonden...

Hoe was ik mijn hond en hoe vaak?

Placeholder

Hoe vaak kan je een hond wassen en welke hondenshampoo kan je dan het beste gebruiken? De Max&Luna dierencoach geeft advies.

Hoe was ik mijn hond en hoe vaak?

Vragen over je hond of kat? Onze dierencoaches geven antwoord!

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Bas over zijn Labrador pup Pacha. Hoe vaak mag ik mijn hond wassen?

Vraag

Beste Max&Luna mijn Labrador pup Pacha zwemt graag in slootjes en rolt daarna lekker door het zand. Ik moet hem daardoor elke week wassen. Is dat goed en welke shampoo moet ik dan gebruiken? Groetjes van Bas & Pacha

Antwoord

Wat leuk dat je hond Pacha graag zwemt! Een hond met een gezonde huid en vacht maakt een kleine hoeveelheid vet aan, wat een dun laagje vormt over de huid en daarmee een eerste laag van bescherming is voor bacteriën en andere ziekteverwekkers. Door te wassen met shampoo was je een deel van deze bescherming weg en dit moet dus niet te vaak gebeuren, maximaal 1x per maand.

Met alleen maar water wassen (zonder shampoo) kan wel vaker. Zorg dat je altijd een speciale hondenshampoo gebruikt, dit heeft een andere pH dan mensen- of baby shampoo en behoudt dus beter het natuurlijke ecosysteem van de hondenhuid. Regelmatig de vacht borstelen en daarmee het voorkomen van klitten helpt ook bij het behoud van een gezonde vacht en huid. Droog je hond altijd gelijk goed af met bijvoorbeeld een microvezel hondenhanddoek en laat deze nog even zichzelf droog rennen want een hond die langzaam droogt gaat snel stinken.

Een puppy mag je best wassen, maar hiervoor gelden dezelfde regels; niet vaker dan eens per maand met een speciale puppy shampoo.

Pas op; als je hond of pup net een spot-on vlooien behandeling heeft gehad moet je minimaal 48 uur wachten voordat je hem of haar wast of laat zwemmen. - Sterkliniek dierenarts

Heb jij zelf een vraag? Stuur een email naar de Max&Luna Dierencoach!

Reageer als eerste!


* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »