0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 2 maart 2021

Hoe voorkom ik dat mijn hond trekt?

Je hebt er zin in: een gezellige wandeling met je hond. Eenmaal buiten moet je echter alle zeilen bijzetten om overeind te blijven, omdat je hond met alles wat hij in zich heeft aan de riem trekt. Gevolg: kribbigheid en pijnlijke armen. Komt dit scenario je bekend voor? Lees dan de volgende 3 tips om te voorkomen dat je hond aan de riem trekt.

1. Begin vroeg

Hoe jonger je hond is, hoe beter om hem te laten wennen aan het aan de lijn lopen. Als je hem voor het eerst aanlijnt, raakt je hond misschien wat in paniek. Het kan dan helpen om te zorgen dat hij de riem associeert met een traktatie of een leuk speeltje. Je kunt ook op training gaan met je hond.

2. Houd je training in balans

Zorg voor balans als je probeert je hond te leren aan de lijn te lopen. Beloon je 'm te veel en te vaak, dan kan het zijn dat ie liever gaat trekken om achter die eekhoorn of bal aan te gaan, dan dat hij focust op het – zoveelste – snoepje in je hand. Te veel straffen is natuurlijk ook niet goed. Je hond aan een niet gespannen lijn laten lopen, leer je stap voor stap aan. Een combinatie van belonen en corrigeren (door een simpel 'nee' of een klein rukje aan de lijn), werkt vaak het best. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, aan jou en je hond om uit te vinden wat voor jullie het beste werkt.

3. Schakel een hulplijn in

Er zijn tegenwoordig een heleboel lijnen die je kunnen helpen om te zorgen dat je hond niet meer aan de riem trekt. Veel baasjes denken dat een willekeurig tuigje wel zal werken, maar de meeste tuigjes zijn er juist voor gemaakt om je hond comfortabel dingen voort te kunnen laten trekken, denk maar aan een sledehond. Je hond gaat er dus niet minder van trekken, maar kan juist nog meer kracht zetten om… jou omver te trekken. Wel kan een tuigje met handgreep helpen om je hond makkelijker en sneller beet te pakken en kort te houden.

Wil je een echte anti-trekriem, dan zou je kunnen kiezen voor één van deze twee:

1. Het Easy Walk Anti Trek Tuig wordt aanbevolen door dierenartsen & trainers en ontmoedigt je hond voorzichtig om te trekken. De borstband loopt laag over het borstbeen, waardoor je hond geen ademhalingsproblemen of kokhals neigingen krijgt. Wel zo vriendelijk, dus. Doordat je de riem aan de voorkant bevestigt, wordt je hond naar de zijkant gestuurd en richt hij zijn aandacht op jou, in plaats van op het trekken.

2. Anti-trekriemen zorgen er eveneens op een vriendelijke manier voor dat je hond minder aan zijn riem zal trekken. Doordat hij zelf tegen zijn lijn drukt, zal hij vanzelf langzamer gaan lopen, en dat zonder dat zijn luchtpijp wordt afgeknepen. De gebruikte materialen zijn heel zacht, dus je hoeft niet bang te zijn voor schuurplekken.

De investering waard

Investeren in training en/of een goede riem is de moeite waard, al die keren uitlaten wordt zo veel relaxter en gezelliger. Dat maakt de kans groot, dat jullie voortaan een extra eindje lopen. Goed voor jou én voor je hond!

Heb jij ervaring met een anti-trekriem? We horen het graag.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-anti-trek-tuig

Reacties

  • Door Max&Luna, 16 maart 2021

    Beste Heidy, Sommige dieren hebben veel meegemaakt in hun jonge leven, dat haar gedrag kan verklaren. Wellicht helpt een gedragstraining bij het trekken aan de lijn. Er zijn vast hondenscholen die jou hierbij kunnen helpen.

  • Door Heidy, 16 maart 2021

    Ik heb al heel veel tuigjes geprobeerd en nu een Halti tuig maar het trekken wordt echt niet minder. Voor een snoepje wil ze af en toe wel stil staan maar verder gaat ze haar eigen gang. Ze is erg sterk dus moet ik al mijn kra...

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden