0
0

Door Max&Luna, 3 maart 2020

Hoe verzorg je de vacht van je hond?

De perfecte hondenvacht is schoon en aaibaar, dat spreekt voor zich. Hoe zorg je ervoor dat je hond goed in z'n vacht zit? Lees snel verder voor 10 effectieve tips van Max&Luna!

Elke hond heeft een mate van vachtverzorging nodig. Het verwijderen van vuil, dode haren en klitten dragen bij aan de gezondheid van je hond en je zal zelf nog meer plezier van je hond hebben. Deze is immers nog aaibaarder en een schone hond voorkomt vieze geurtjes in huis. Andere voordelen zijn besparing op de trimkosten en bovenal een plezierige relatie met je hond. Het verzorgen van de hondenvacht moet vooral leuk zijn zodat zowel jij als je hond er plezier aan beleven.

Deze effectieve tips van Max&Luna geven antwoord op alle vragen rond vachtverzorging en zijn bruikbaar voor vrijwel alle vachtsoorten van alle hondenrassen.

10 tips voor het verzorgen van de vacht van je hond

  1. Check elke week de haren tussen de kussens aan de poten van je hond en knip deze voorzichtig korter indien nodig.
  2. Kijk ook elke twee weken of de gehoorgangen vrij zijn van haar en knip indien nodig. Hoe dikker de vacht van je hond, hoe meer haar er in de oren zal groeien wat infecties kan veroorzaken.
  3. Knip regelmatig het haar rond de anus vrij, zodat er geen ontlasting in de vacht blijft hangen of klitten.
  4. Gebruik altijd de juiste hondenborstel voor de juiste vacht. Hoe langer en dikker de vacht, des te steviger de borstel moet zijn om door de klitten heen te kunnen komen. Zorg dat de borstel voor jou prettig in de hand ligt. Sommige hondenborstels hebben een masserende werking, wat je hond heerlijk zal vinden!
  5. Was de de vacht regelmatig en alleen als deze echt klitvrij is. Gebruik eventueel een speciale hondenvacht ontklitter spray dat helpt met het verwijderen van klitten en zorgt voor een glanzende en doorkambare vacht.
  6. Gebruik nooit een gewone 'mensen'shampoo maar altijd een speciale hondenshampoo. De huid van jouw hond is immers niet te vergelijken met de mensenhuid en heeft een andere zuurgraad. Er zijn speciale hondenshampoos voor honden met kort of juist lang haar en ook shampoos tegen vlooien en teken.
  7. Laat een natte vacht nooit aan de lucht opdrogen, dit leidt tot geurtjes en klitvorming. Zorg dat je hond zich lekker kan uitschudden en gebruik een speciale badstof of microvezel hondenhanddoek om je hond snel te drogen. Je hond zal het zachte materiaal heerlijk vinden.
  8. Heeft je hond een hekel aan water en kan je hem daardoor moeilijk vaak wassen? Gebruik dan tussen de wasbeurten in een frisse spray. Deze handige vachtspray voor honden zorgt ervoor dat vieze geurtjes eenvoudig zonder water kunnen worden verwijderd. Dat scheelt veel stress bij zowel jou als je hond.
  9. In dikke hondenvachten kunnen ongedierte zoals vlooien en teken zich gemakkelijk verschuilen. Een speciale anti-vlooien & teken shampoo voor honden van bijvoorbeeld werkt uitstekend bij het verwijderen van vlooien en teken uit de dikke vacht van je hond. Denk bovendien aan andere producten die vlooien en teken voorkomen of de geïrriteerde huid, ontstaan door beten, extra verzorgen en kalmeren.
  10. Wil je graag dat de vacht van je hond zo lang mogelijk fris ruikt? Er zijn diverse geparfumeerde, verfrissende geursprays voor honden, verrijkt met vitaminen en conditioner. Deze sprays op waterbasis helpen vieze geurtjes te verminderen en de vacht van je hond schoon, fris en gezond te houden tussen de wasbeurten door. Ideaal te gebruiken als je hond bijvoorbeeld gezwommen heeft in open water.

Hoe verzorg jij de vacht van je hond? Deel je tips met ons in de reacties!

 

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-vachtverzorging