0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 13 april 2023

Hoe verzorg ik de vacht van mijn puppy?

Hey nieuwe hondenbaasjes! Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst, een schattige puppy die jullie leven voorgoed zal veranderen. Het is belangrijk om te weten dat puppy's in hun eerste levensjaar veel aandacht nodig hebben als het gaat om hun vachtverzorging. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over de vachtverzorging van kersverse puppy-baasjes en geven we handige tips.

Hoe vaak jouw pup in bad moet, hangt allemaal af van zijn leeftijd en avonturen. Als jouw kleine boef er niet voor terugdeinst om in de ganzenpoep te rollen, door de modder te springen en in het water te plonzen, dan weet je dat het tijd is voor een goede schoonmaakbeurt. En maak je geen zorgen, jouw jonge hond zal er nog steeds als een schatje uitzien, zelfs na zijn of haar eerste bad.

Wanneer is een pup oud genoeg om in bad te gaan?

Zolang hij of zij nog gezoogd wordt, wordt de hygiëne verzorgd door mama hond. Maar wanneer jouw pup oud genoeg is om naar buiten te gaan, wordt het tijd om de verantwoordelijkheid over te nemen. Het beste is om te beginnen met een warm, vochtig doekje of handige verzorgingsdoekjes. Maar wees voorbereid, want zodra jouw pup ontdekt hoe leuk het is om in de modder te spelen, is het tijd voor een echte wasbeurt.

Hoe vaak moet ik mijn puppy wassen?

Hoe vaak jouw pup gewassen moet worden, hangt voornamelijk af van de leeftijd van de hond en de avonturen die hij of zij beleeft. Het zal je verbazen, maar een puppy wassen of in bad doen hoeft niet elke week te gebeuren. In feite zijn drie tot vier grondige wasbeurten per jaar meer dan voldoende, tenzij jouw pup natuurlijk een duik in een vieze sloot heeft genomen. Honden hebben van nature een beschermlaag op hun huid, dus te vaak wassen kan hun huid aantasten en huidproblemen veroorzaken. In de tussentijd kun je een handige vachtreiniger gebruiken waarbij geen water nodig is.

Wat als ik thuis geen bad heb?

De douche of een grote teil kan ook uitkomst bieden. Maar als je geen zin hebt in een waterballet of als je het wassen van jouw pup en alles wat erbij komt kijken een beetje spannend vindt, dan kun je altijd terecht bij een hondenwasstraat. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor een perfect puppy-bad. Wil je jouw pup alleen het beste van het beste geven? Dan kun je ook terecht bij de meeste trimsalons voor een goede wasbeurt. Wanneer het op de verzorging van jouw pup aankomt, zijn er altijd opties om ervoor te zorgen dat hij of zij er op zijn best uitziet en zich ook zo voelt!

Tips voor een gezonde vacht

Bij vachtverzorging draait het natuurlijk niet alleen om het wassen van de vacht. Hieronder geven we je een paar handige vachtverzorgingstips om ervoor te zorgen dat je puppy gezond en gelukkig blijft.

  1. Borstelen

Puppy's hebben vaak een zachte vacht die snel kan klitten en vervilten. Het is daarom belangrijk om regelmatig te borstelen om knopen en klitten te voorkomen. Borstelen helpt ook bij het verwijderen van losse haren en vuil, en stimuleert de bloedcirculatie van de huid. Zorg ervoor dat je een zachte borstel gebruikt die geschikt is voor de vacht van je puppy.

  1. Wassen

Puppy's hoeven niet vaak gewassen te worden, omdat overmatig wassen de natuurlijke oliën van de huid kan wegnemen. Was je puppy alleen als het echt nodig is en gebruik hiervoor een hondenshampoo die speciaal is ontwikkeld voor puppy's. Gebruik geen menselijke shampoo, omdat dit de pH-balans van de huid van je puppy kan verstoren.

  1. Knippen

Sommige puppy's hebben lang haar dat regelmatig moet worden geknipt om klitten en vervilting te voorkomen. Als je puppy regelmatig geknipt moet worden, breng hem dan naar een professionele hondentrimmer. Zorg ervoor dat de trimmer ervaring heeft met het knippen van puppy's en dat de tools schoon en veilig zijn.

  1. Nagels knippen

Het is belangrijk om regelmatig de nagels van je puppy te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en in de weg gaan zitten of zelfs breken. Zorg ervoor dat je de juiste tools gebruikt en wees voorzichtig bij het knippen. Als je niet zeker weet hoe je de nagels van je puppy moet knippen, vraag dan advies aan je dierenarts of een professionele hondentrimmer.

  1. Oren schoonmaken

Puppy's hebben vaak lange oren die gevoelig zijn voor infecties en ontstekingen. Het is belangrijk om regelmatig de oren van je puppy schoon te maken om ophoping van vuil en oorsmeer te voorkomen. Gebruik hiervoor een zachte doek of wattenschijfje en een speciale oorreiniger voor honden. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de oren van je puppy en duw nooit diep in het oor.

Vergeet niet dat de vachtverzorging van je puppy ook afhankelijk is van het ras en de individuele behoeften van je puppy, dus zorg ervoor dat je de specifieke behoeften van je puppy begrijpt en hierop inspeelt. Door regelmatig de vacht van je puppy te verzorgen, kun je hem helpen om gezond en gelukkig te blijven, terwijl je tegelijkertijd een sterke band met hem opbouwt.

Een andere belangrijke factor bij vachtverzorging is het regelmatig controleren op teken en vlooien. Zorg ervoor dat je je puppy beschermt tegen deze parasieten door preventieve maatregelen te nemen. Er zijn veel verschillende producten op de markt die je kunt gebruiken, zoals vlooien- en tekenkragen, sprays en pipetten. Praat met je dierenarts over welke optie het beste is voor jouw puppy. Wil je liever een preventief tekenmiddel zonder chemicaliën, gebruik dan Tickless

Tot slot is het belangrijk om geduld te hebben bij het verzorgen van de vacht van je puppy. Het kan wat tijd en oefening kosten om het goed te doen, maar het is het waard. Door regelmatig tijd te besteden aan de vachtverzorging van je puppy, kun je ervoor zorgen dat hij er op zijn best uitziet en zich op zijn best voelt.