0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 23 maart 2018

Hoe kies je het juiste hondenbed?

Stel je voor, je hebt je uiterste best gedaan om het beste, meest comfortabele, sterkste en super trendy hondenbed voor je geliefde hond te kopen. Je legt het hondenbed vol verwachting voor jouw Max neer op de fijnste plek in de woonkamer. En wat doet Max… die ruikt eraan en gaat naast het bed op de koude vloer liggen! Met deze tips ga je dat voorkomen en vind je de beste bed of mand voor jouw hond.

Hondenmand of een Hondenkussen?

De eerste vraag is natuurlijk of je een hondenmand of een hondenkussen kiest. Ook honden hebben (net als mensen) een favoriete slaappositie. Ligt je hond graag opgerold te slapen dan is een comfortabele, zachte hondenmand een goed idee. Ligt je hond juist uitgestrekt en/of heeft deze het snel warm? Kies dan voor een stevig hondenkussen. Sommige honden liggen graag met hun kop ergens op. Dan is een box hondenmand met een stevige rand de juiste keuze. Voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen is een orthopedisch hondenkussen met memory foam beter zodat je hond makkelijker kan opstaan.

Het formaat

Het is natuurlijk belangrijk dat het hondenbed past in de ruimte die je hebt. Nog belangrijker is echter dat je hond goed op het bed past. Een goede regel is dat je hond 5-10cm extra ruimte heeft als deze languit ligt. Een te grote mand of kussen vinden vooral kleine honden niet fijn.

De kwaliteit

Sommige honden slapen op elk bed, nieuw of oud. Dan kan je kiezen voor een goedkoop hondenbed zodat je vaker kan wisselen en zo je interieur aan kan passen. Andere honden zijn zeer gevoelig en angstig voor nieuwe spullen. In dat geval is het beter om een nieuw en kwalitatief hondenbed te kiezen welke een aantal jaren mee gaat. De juiste ondersteuning is voor elke hond belangrijk. Net als bij mensen past het beste hondenbed zich aan de vorm van jouw hond aan. Deze hondenbedden zijn voorzien van memory foam.

Het materiaal

De meeste honden hebben de voorkeur voor zachte materialen die niet te glad zijn. Gladde materialen zijn natuurlijk makkelijk schoon te maken maar de meeste hondenbedden van stof (zoals katoen) kunnen eenvoudig in de wasmachine. De hoes is dan afritsbaar zodat je niet het gehele hondenkussen in je wasmachine hoeft te proppen. Is je hond een sloper? Kies dan voor voor een extra stevige hondenmand die moeilijker te scheuren is zoals deze of deze sterke en waterafstotende hondenmanden die gemaakt zijn van stof waar ook de meeste rugzakken van gemaakt worden. Komt je hond vaak buiten en dan weer nat en vies terug? Overweeg dan een outdoor hondenbed. Deze zijn makkelijk schoon te maken en kan je ook buiten neerleggen dus ook fijn in de zomer op je terras!

Onderhoud

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je nieuwe hondenmand of hondenbed. Hou deze goed schoon met een stofzuiger en haal vlekken direct weg met een vochtige doek. De meeste hondenmanden -en kussens kan je wassen maar te vaak wassen is natuurlijk niet goed voor de kleur, vorm en vuilafstotende coatings. Sommige honden zijn zeer gevoelig voor geur en gaan niet meer op een hondenbed liggen die net gewassen is. Gebruik dan een geurloos wasmiddel en in ieder geval nooit een wasverzachter!

De beste plek voor een hondenbed

Als je het juiste hondenbed voor jouw hond hebt gekozen is het ten slotte nog belangrijk welke plek dit mooie hondenbed krijgt! Zoals je weet wil je hond bij voorkeur dichtbij zijn of haar baasje(s) liggen. Kijk ook uit dat je het hondenbed niet in de tocht legt of vlakbij een deur die vaak open en dicht gaat. Dit verstoort je hond in zijn verdiende slaap.

Heb jij nog tips om het juiste hondenbed te kiezen? Max&Luna horen het graag! We wensen jouw hond alvast een heerlijke slaapplek toe!