0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 december 2020

Hoe kies je de juiste voerbak voor jouw hond?

Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de manier van eten van je hond, kan de juiste bak zorgen voor veiligere maaltijden en een gezondere pup of volwassen hond.

Materiaal

PlasticOp de wat zachtere bakken van plastic komen tijdens gebruik en schoonmaak gemakkelijk krassen. Daar kunnen zich bacteriën in ophopen. Bovendien bevatten sommige plastic bakken BPA of andere schadelijke stoffen. Kies je voor plastic dan zijn dit dus dingen om op te letten. Misschien is deze bak, gemaakt van duurzaam materiaal, iets voor jouw pup.

Keramiek Een goede optie is een bak van aardewerk. Keramiek is heel makkelijk schoon te houden en heeft een mooi klassieke uitstraling.

SiliconenBakken gemaakt van siliconen zijn de nieuwste trend als het gaat om hondenvoerbakken. Wetenschappers stellen dat siliconen behoren tot de veiligste materialen. Een siliconen bak is duurzaam, niet giftig, kan tegen hitte en is makkelijk schoon te maken. Bovendien is hij flexibel en daardoor makkelijk mee te nemen. Er zijn zelfs opvouwbare exemplaren.

RoestvrijstaalBij roestvrijstalen bakken heb je natuurlijk wat minder variatie, maar ze hebben veel voordelen. Ze roesten niet, zijn niet poreus (wat bacterievorming tegenhoudt) en zijn heel gemakkelijk schoon te maken, gewoon in de vaatwasser stoppen! Bovendien zijn ze er tegenwoordig in allerlei kleuren.

Speciale bakken

Naast materiaalkeuze kan het zijn dat jouw hond gebaat is bij een speciaal soort bak.

De verhoogde voerbak Honden met gewrichts-, nek- of rugproblemen kun je een groot plezier doen met een verhoogde bak. Zo'n bak maakt wel dat de hond niet in zijn natuurlijke positie eet, wat kan zorgen voor een opgeblazen buik, dus aangeraden wordt 'm alleen te gebruiken als het echt nodig is.

Anti-schrokbakSommige honden lijken hun eten naar binnen te werken als een stofzuiger. Dit schrokken is niet goed en kan leiden tot braken, verslikken, een opgeblazen buik en overgewicht. Perfect is dan de anti-schrokbak. Die is er in allerlei soorten en maten en zorgt dat je hond moet werken voor zijn eten en het niet zomaar naar binnen kan schrokken. Een goede keuze is de Outward Hound Slow Bowl.

Heb jij ervaring met een anti-schrokbak? We horen er graag over!