0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 9 mei 2019

Hoe kies je de juiste maat hondenharnas?

Vaak staan bij de product omschrijving van hondenharnassen vergelijkbare hondenrassen vermeldt, maar de ene hond is de andere natuurlijk niet. Zo kan er al een groot verschil zitten tussen een teefje of een grote reu van hetzelfde ras.

Op zoek naar een stevig en trendy hondentuig, hondenharnas of hondenriem?

Borstmaat is de enige juiste maat

De reguliere maatvoering M-XL zegt vaak niet zoveel, omdat een 'hondentuig voor kleine honden XL' natuurlijk niet geschikt is voor een XL hond! Voor het kiezen van de juiste maat hondenharnas of hondentuig kan je het beste de borstomvang van je hond meten. Dit is de omvang direct achter de voorpoten en om de nek. Heeft je hond een zeer brede borstkast dan is het beter om een maatje groter te nemen. Soms wordt ook de ruglengte vermeld.

Verstelbaar hondentuig

De meeste hondentuigjes en hondenharnassen zijn verstelbaar. Als je het product thuis ontvangt, dan staat het hondenharnas meestal op de meest strakke stand ingesteld. Sommige mensen denken dan dat het harnas niet past, terwijl er nog vele centimeters extra ruimte te winnen is als je het hondentuigje versteld. Zorg er dus voor dat je het hondentuig eerst op de meest ruime stand zet, vervolgens trek je de riempjes aan. Om het hondentuigje comfortabel te laten zitten moet er 2 vingers ruimte tussen jouw hond en het tuigje beschikbaar zijn. 

Bestel 2 maten

Twijfel je tussen 2 maten dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Max&Luna. Je kan natuurlijk ook beide maten bestellen. Dan kan je thuis passen en de verkeerde maat retour sturen. Zorg dan wel dat alle labels e.d. nog aan het hondenharnas zitten zoals je ook bij kleding voor mensen moet doen.