0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 10 januari 2021

Hoe kies je de juiste kattenbakvulling?

Er zijn heel veel verschillende soorten kattenbakvulling, maar welke moet je nou kiezen? Het is handig om voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt bij korrels of grit. En natuurlijk mag je kat ook zijn zegje doen. Max&Luna zette de belangrijkste afwegingen voor je op een rij.

Dit vindt je kat belangrijk

  • Het grit plakt niet aan zijn pootjes.
  • De vulling is geurloos en bevat niet allerlei 'parfummetjes'. Je kat heeft een heel sterk reukvermogen.
  • Hij wil zijn behoefte kunnen begraven.
  • De bak is schoon, droog en ruikt niet te veel naar plas en poep.

Dingen om als baasje op te letten

  • De bak stinkt liefst zo min mogelijk.
  • Het grit is gemakkelijk in gebruik en stuift niet.
  • De korrels zijn klontvormend. Of juist niet. Hier lees je meer over het verschil.
  • De bak is makkelijk te verschonen.
  • De bak geeft niet veel troep; de vulling blijft niet aan de pootjes hangen en wordt dus niet door je kat door het hele huis verspreid.
  • Een voorkeur voor kattenbakvulling gemaakt van minerale of juist plantaardige grondstoffen. Lees hier meer over de verschillende grondstoffen.

Prioriteiten stellen

Slim is om na te gaan welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn en een vulling uit te kiezen die zich juist met die eigenschap profileert. Dus vind je een beetje stuiven niet erg, maar geurtjes van ontlasting en urine wel vreselijk, kies dan voor een korrel die zegt geur goed te absorberen.

Let op met kittens

Gebruik voor je kitten geen klontvormend grit. Kittens hebben – net als mensenbaby's – de neiging om van alles in hun mond te stoppen en als ze van het grit eten, kan dit in hun maagjes een grote klont vormen, met alle gevolgen van dien.

Ter overweging

Het voer dat jij je kat geeft, heeft invloed op zijn ontlasting. Alleen blikvoer zal zorgen voor meer en sterker ruikende ontlasting. Dat geeft dus niet alleen meer stank, maar zorgt ook dat je de bak vaker zult moeten verschonen. En heeft misschien invloed op de keuze voor een bepaalde korrel. Een nieuw voedingspatroon voor je kat, kan dus ook zomaar betekenen dat je beter kunt overschakelen op een ander soort grit.

Welke kattenbakkorrels gebruik jij en waarom? We horen het graag. 

[split]https://www.maxenluna.nl/blog-almo-kattenbakvulling

Reacties

  • Door Sabine, 1 maart 2021

    Ik gebruik altijd klontvormend kattengrind omdat ik een zelfreinigende kattenbak heb. Superhandig, Hierdoor vallen de klonten en poepjes direct in het afvalbakje en hoef je niet meer zelf te scheppen.

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden