0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna

Door Max&Luna, 1 mei 2021

Hoe kies ik de juiste hondenmand?

Je wilt de beste hondenmand voor jouw hond. Maar hoe kies je die? Er is immers een enorme keuze in verschillende hondenmanden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gemaakt uit diverse materialen. Je kan een hondenmand uitzoeken gemaakt van riet, stof, bont, kunststof, skai of pluche. En de maat L van mand A kan totaal anders zijn dan maat L van mand B. Het is dus lastig om een keuze te maken voor een hondenmand die het beste bij jouw hond past.

Kijk goed naar het formaat hondenmand

Het formaat van de hondenmand moet natuurlijk afgestemd worden op jouw hond. Kijk dus goed naar de binnenmaten in centimeters en niet naar S, M of L want die kunnen per mand en per merk verschillen. De buitenmaat is meer belangrijk om te zien of de hondenmand op de plek in huis past die jij in gedachte hebt. Zo heeft een hond van 10 kg minimaal een hondenmand van 50cm breed nodig, een hond van 20kg een hondenmand van 70cm breed en weegt je hond zelfs 35 kg? Dan heeft je hond een mand van 90 cm breed nodig als slaapplek. Je hond heeft dan de ruimte om lekker languit te liggen.

Kleine hond, kleine hondenmand

Heb je een kleine hond? De meeste kleine honden vinden het heerlijk om in een knus holletje te liggen. Kies daarom voor een hondenmand met een dikke zachte rand. Je hond kan hier lekker knus in liggen. 

Kies een passende hondenmand bij de slaaphouding van de hond

Er zijn honden die graag languit liggen, maar er zijn ook honden die liever opgerold slapen. Honden die graag opgerold slapen hebben natuurlijk een minder grote hondenmand nodig. Sommige honden vinden een ronde vorm prettig, dan kun je kiezen voor een hondenmand in een zogenaamde donutvorm.

Als je hond vrij korte poten heeft moet de rand van de hondenmand weer niet te hoog zijn. Kies dan voor een mandje met een lage instap aan de voorkant. Dit zijn allemaal tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe mand. Meet je hond op in zijn of haar slaaphouding en tel daar 10cm bij op, dan weet je de juiste breedte voor jouw hondenmand.

Hondenmand voor puppy

Als je een puppy hebt kan je het beste kiezen voor een knusse hondenmand. Een puppy zoekt graag bescherming tijdens het slapen. Een knusse hondenmand zorgt voor bescherming. Het enige nadeel is dat je na een paar maanden alweer aan een nieuwe hondenmand toe bent. Het is slim om geen hele dure hondenmand te kopen voor een puppy. Naast een eventuele groeispurt kan de pup de hondenmand slopen. Pups zetten namelijk snel hun tandjes in alles waarop ze kunnen kauwen, zeker als hun tanden gaan wisselen. Je zal in het begin sneller toe zijn aan een nieuwe hondenmand. Kies daarom voor je pup een hondenmand die sterk is qua materiaal en makkelijk afneembaar als je puppy in de mand plast.

Welke maat past bij welk hondenras?

Een van onze meest populaire hondenmanden is het classic box bed. Het Classic box bed is verkrijgbaar in vier verschillende maten. Maat S (60 x 44 cm) is geschikt voor kleine hondjes zoals een Jack Russel, Beagle, Teckel, Maltezer, Boomer of Yorkshire Terrier. Maat M (80 x 60 cm) is geschikt voor een Franse Bulldog, Labradoodle, Shiba Inu of een Sheltie. Maat L (100 x 70 cm) biedt genoeg ruimte voor rassen zoals een Labrador, Australische herder, Stafford, Golden Retriever of Border Collie. Maat XL (117 x 82 cm) is geschikt voor grote hondenrassen zoals een Boxer, Berner Sennen, Whippet of Windhond.

Deze maten zijn gangbare maten en dus ook voor andere hondenmanden toepasbaar. Uiteraard zijn dit indicaties, sommige reutjes vallen groter uit dan teefjes dus is het belangrijk altijd even de hond goed op te meten. 

Classic Box Bed District70

Orthopedische hondenmanden

Heeft je hond last van gewrichtsklachten of artrose? Of is je hond al op leeftijd en wil je hem of haar extra comfort en stevigheid bieden? Orthopedische hondenmanden en hondenbedden zijn gevuld met zeer dicht verkruimeld geheugenschuim (memory foam), dit zorgt ervoor dat het bed zich volledig vormt naar het lichaam van je hond en de gewrichten ontlast.

Dit zorgt voor extra ondersteuning van de rug en gewrichten, ideaal voor grote hondenrassen of oudere honden die dat extra beetje steun wel kunnen gebruiken. De buitenhoes van de orthopedische hondenmanden zijn vaak voorzien van een zachte pluche voor nog meer comfort. 

Orthopedisch hondenbed

Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds over jouw keuze, neem dan contact op met de Max&Luna klantenservice via [email protected]. Zij helpen je graag verder!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-juiste-mand

Reacties

  • Door Emma, 7 februari 2023

    Wij hebben een Berner Sennen die het liefst op de koude vloer ligt, maar ik wil toch graag een kussen in zijn bench. Welke soort kussen voelt koud aan voor de hond?

  • Door Max&Luna, 13 december 2022

    Bij elke hondenmand op onze website staan de afmetingen aangegeven in de maattabel. Zowel de buitenmaten als binnenmaten staan hierin aangegeven. Mocht je twijfelen over de maat, stuur dan een mail naar [email protected] met d...

  • Door P.Boudewijns, 13 december 2022

    Waar kan ik afmetingen van de kussens vinden ? large en small zegt me niets dat kan voor iedereen verschillend zijn.

  • Door Max&Luna, 16 november 2022

    Allereerst van harte gefeliciteerd met de komst van jullie pup. Voor pups kun je het beste kiezen voor een knusse hondenmand. Een puppy zoekt graag bescherming tijdens het slapen. Het is slim om geen hele dure hondenmand te kop...

  • Door Annick, 16 november 2022

    Binnekort komt onze australishe labradoodle 8 weken
    Welke mznd neem ik best

  • Door Max&Luna, 7 november 2022

    Hoi Sophie, Je geeft aan dat je hond sabbelt en kauwt op de mand. Wellicht is een stevige mand met daarin een los kussen geschikt? Bijvoorbeeld de District 70 Timber. Je hond heeft in de afgelopen maanden enorm willen bijten / ...

  • Door Sophie, 7 november 2022

    Onze hond sloopt manden. Hij is dol op een mand maar hij is nog geen 10 maanden en heeft zaterdag zijn 6e mand in een uur kapot gebeten. Het woord nee kent hij..echter hij ligt rustig en terwijl hij ligt sabbelt en kauwt hij zo...

  • Door Max&Luna, 2 februari 2022

    Hoi Marscha, Als je hond lekker languit wil liggen dan raden we een rechthoekige hondenmand aan zoals de District 70 Classic of Veluro. Dan kan hij languit liggen en ook zijn koppie lekker laten rusten op de rand. Uiteraard kun...

  • Door Marscha, 2 februari 2022

    Hai we hebben een labradoodle van 12 weken die het liefst languit ligt wat adviseren jullie dan , hij ligt nu elke dag op onze woonkamer kleed

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden