0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 6 juni 2021

Hoe kies ik de juiste hondenbench?

Een hondenbench is niet alleen geschikt om je pup of hond te trainen maar ook om je hond te vervoeren. Vaak is de hondenbench de plek waar je hond echt tot rust komt. Het kiezen van de juiste maat hondenbench is natuurlijk erg belangrijk. De grootte van de hondenbench is geheel afhankelijk van het ras van jouw hond maar ook het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Het is dus belangrijk hier van tevoren goed over na te denken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Waarom een hondenbench?

Een hondenbench is zeer handig in gebruik voor bijvoorbeeld het zindelijk maken van je pup. Je beperkt de ruimte waardoor je het plassen en poepen van je pup sneller onder controle krijgt. Daarbij kan een bench je hond ook een veilig en geborgen gevoel geven. Een eigen plekje waar hij zich lekker terug kan trekken. Een luxe hondenbench is ook een veel gebruikt hulpmiddel om je hond te leren om alleen thuis te blijven.

Hoe om te gaan met een hondenbench?

Een hondenbench moet natuurlijk gebruikt worden als hulpmiddel en niet gezien worden als een hok om je hond in op te sluiten. Een hond is immers niet gebaat om zijn leven grotendeels op een paar vierkante centimeters door te brengen. Dit moet uiteraard ook niet de intentie zijn voor aanschaf van een hond. Je kan een hond prima laten vertoeven in een hondenbench als het bijvoorbeeld gaat om de nacht of een klein aantal uurtjes dat je overdag weg bent. Is er langere tijd iemand van huis dan raden wij aan de hond een extra ruimte in het huis te geven of te zorgen dat er iemand tussendoor komt om je hond even uit te laten en aandacht te geven. Wil je je hondenbench regelmatig kunnen verplaatsen of ben je van plan veel met je hond te reizen, kies dan voor een opvouwbare reisbench.

Plaatsing van een hondenbench

Wij raden aan om een hondenbench op een rustige plek in huis te zetten. Je hond kan zich zo lekker terugtrekken op zijn eigen plekje zonder dat hij gestoord wordt. Ook voor een pup is het belangrijk dat de hondenbench op een rustige plek staat. Staat de hondenbench bijvoorbeeld in de huiskamer waar veel beweging is dan wordt hij continu geprikkeld. Een pup is natuurlijk erg nieuwsgierig en zal het dan lastig vinden om rustig te gaan slapen. En rust is voor een pup erg belangrijk.

Afmeting van de hondenbench

De juiste afmeting van een hondenbench is zoals eerder aangegeven afhankelijk van het ras en van het doel. Gebruik je de hondenbench puur voor het zindelijk maken dan raden wij aan de bench niet te ruim te pakken. Hiermee voorkom je sneller dat je pup aan de ene kant gaat slapen en aan de andere kant zijn behoefte gaat doen. Kies je de hondenbench op basis van de volwassen hond dan hebben wij hieronder een handig overzicht wat je kunt gebruiken. Staat jouw hond er niet tussen met zijn ras kijk dan naar een vergelijkbaar ras of mail met onze klantenservice. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

XXS: 52 x 33 x 33 cm voor honden tot 31 cm hoog

Deze maat is geschikt voor katten en kleine honden zoals Chihuahua, Dwergkeeshond, Dwergpoedel, Jack Russel, Maltezer, Yorkshire terriërs, Vlinderhondjes, Bichon Frisé en pups van kleine hondenrassen.

XS: 62 x 41 x 41 cm voor honden tot 39 cm hoog

Deze maat is geschikt voor (en vergelijkbaar met) Cairn Terrier, Pugs, Cavalier King Charles, Teckel, Border Terriër, Jack Russel Terriër,  Shih Tzu en pups van grotere honden rassen.

S: 72 x 51 x 51 cm voor honden tot 49 cm hoog 

Deze maat is geschikt voor (en vergelijkbaar met) Beagle, Dwergschnauzer, Franse Bulldog, King Charles Spaniël, Welsh Springer Spaniël, Pekinees, Basset Hound, West Highland Terriër.

M: 82 x 59 x 59 cm voor honden tot 57 cm hoog 

Deze maat is geschikt voor (en vergelijkbaar met) Friese Stabij, Australian Shepherd, Labradoodle (medium), Border Collie, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Drentsche Patrijshond, Heidewachtel, Engelse Springer Spaniël

L: 92 x 64 x 64 cm voor honden tot 62 cm hoog 

Deze maat is geschikt voor (en vergelijkbaar met) Labrador, Dalmatiër, American Staffordshire Terriër, Bulldog, Boxer, Cocker Spaniël, Engelse Setter, Shar Pei, Pit Bull Terriër, Labradoodle (groot), Nova Scotia Duck Tolling Retriever (groot).

XL: 105 x 72 x 81 cm voor honden tot 79 cm hoog 

Deze maat is geschikt voor (en vergelijkbaar met) Duitse Herder, Belgische Herder,  Dalmatiër, Rhodesian Ridgeback, Ierse Setter, Labrador Retriever (groot), Mechelse Herder, Weimeraner, Hollandse Herder

XXL: 120 x 77 x 86 cm voor honden tot 84 cm hoog 

Deze maat is geschikt voor honden zoals Bobtail, Bullmastif, Bouvier, Doberman Pincher, Duitse Dog, Greyhound, Ierse Wolfshond, New Foundlander, Rottweiler, Sint Bernhard, Leonberger.

Maelson Bench chart

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-bench

Reacties

 • Door Nick, 8 december 2022

  Hi

  Bij de medium bench (82x59x59) staat bij dat deze geschikt is voor honden tot 45cm hoog en 60cm lang en ook voor een medium labradoodle. Nu lees ik overal dat een medium labradoodle een schofthoogte heeft tuss...

 • Door Domien, 24 augustus 2022

  Maelson geeft aan bij afbeelding van model 62 dat deze voor Beagle geschikt is. Terwijl jullie aangeven de 72. Beagle heeft schouderhoogte 34-41 cm.

 • Door Max&Luna, 4 april 2022

  Hoi Maarten, afhankelijk van de grootte van de Rhodesian Ridgeback raden we minimaal de XL aan. Als je de hond langer in de bench wil laten verblijven dan alleen voor ritjes onderweg, dan is de XXL ook een goede optie, dan heef...

 • Door Maarten, 26 maart 2022

  Welke maat Maelson Soft Kennel moet ik nemen voor een Rhodesian Ridgeback?

 • Door Max&Luna, 10 augustus 2021

  Hi Ariana, een Shi Tzu alleen zou in een Soft Kennel XXS passen, maar gezamenlijk met de Chihuahua adviseren we een Soft Kennel XS. Deze maat heeft ook nog handvatten, waardoor je jouw twee hondjes makkelijk samen in de kennel ...

 • Door Ariana, 9 augustus 2021

  Hoi welke maat bench moet ik hebben voor mijn shi tzu en een chihuahua dat ze in 1 bench kunnen voor in de auto!

 • Door Max&Luna, 6 augustus 2021

  Beste Sabrine, als je de bench alleen wilt gebruiken tijdens de puppytijd voor het zindelijk maken van de hond, dan adviseren we deze niet te groot te nemen dus dan is de XS voldoende. Wil je de bench ook gebruiken als reisbenc...

 • Door SABRINE SCHOTTE, 6 augustus 2021

  Voor een Maltipoo welke bench raden jullie aan van Maelson xs of s?

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden