0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 20 juni 2018

Hoe katten vrouwen manipuleren

Zowel mannen als vrouwen zijn dol op katten, maar met name vrouwen hebben vaak een bijna menselijke relatie met katten. Lees hier hoe uit onderzoek blijkt dat katten niet alleen dol zijn op vrouwen, ze weten ze ook haarfijn te manipuleren!

Misschien is het je wel eens opgevallen dat in reclames voor kattenvoer altijd vrouwen schitteren. Dat is natuurlijk niet voor niets! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de relatie tussen kat en het baasje grote gelijkenissen vertoont met de relatie tussen twee mensen. Tussen vrouwen en katten is deze relatie nog eens vele malen sterker en bovendien veel menselijker.

"Katten benaderen vrouwelijke eigenaren vaker en leggen vaker contact (bijvoorbeeld door op schoot te springen) dan ze met mannelijke baasjes doen," vertelt onderzoeker Manuela Wedl. "Vrouwelijke baasjes hebben een intensere relatie met hun katten dan de mannelijke baasjes."

Katten manipuleren zoals baby's dat ook kunnen

Wetenschappers stellen dat katten zich verbonden weten met mensen en in het bijzonder met vrouwen. Ze zien ze als sociale partners en niet zozeer als iemand waar ze vooral afhankelijk van zijn voor hun voedsel. De onderzoekers gaan zelfs zo ver dat ze concluderen dat de relatie met een kat in veel huishoudens lijkt op de relatie tussen een moeder en kind. "Voeding wordt vaak gezien als een teken van affectie en de manier waarop katten en mensen met voedsel omgaan, zien we ook tussen een verzorger en een baby". "Zowel de kat als de menselijke baby bepalen deels wat en wanneer ze willen eten."

De kat lijkt een voorsprong te hebben in onderhandelingen die bijvoorbeeld over eten gaan, omdat hun vrouwelijke baasjes heel gemotiveerd zijn om contact te maken met hun kat. Wanneer het dier om eten 'vraagt', wordt dat gedrag beloond. Een knap stukje manipulatie waar met name vrouwen graag op ingaan.

Hoe zit het bij jullie thuis, word jij weleens gemanipuleerd door jouw kat? Deel het met ons in de reacties!