0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max & Luna, 3 januari 2021

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een krabmeubel!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een krabmeubel? Van nature hebben katten behoefte om te krabben. Dit doen ze om verschillende redenen. Door de nagels ergens flink in te zetten bakenen ze bijvoorbeeld hun territorium af, onderhouden ze hun pootjes en kunnen ze zich lekker uitrekken. Natuurlijk wil je niet dat ze gaan krabben aan de bank of het behang. Het is daarom belangrijk om goede krabmeubels in huis te hebben en wij geven tips bij de aanschaf van een goed krabmeubel voor je kat. 

Welk krabmeubel past bij jouw kat?
Als je weet wat de krabvoorkeur van jouw kat is, dan kun je hierop de keuze voor een krabmeubel afstemmen. Door tegemoet te komen aan de wensen van jouw vierpotige vriendje, stimuleer je het krabben aan krabmeubels in plaats van jouw nieuwe bank!

Verticale of horizontale krabber
Afhankelijk van zijn voorkeur kiest een kat verticale of horizontale krabplaatsen uit. De ene kat krabt het liefst door zich ver omhoog uit te strekken terwijl de andere kat het fijner vindt om de nagels te zetten in een liggend voorwerp. In beiden gevallen moet het krabmeubel voor je kat groot en hoog genoeg zijn om zich helemaal uit te kunnen strekken.

krabmeubel kat

Stabiel en sterk
Is jouw kat dik, dun, groot of klein? Een krabmeubel moet stabiel staan en mag niet omvallen of verschuiven als de kat er met zijn volle gewicht aan gaat hangen. Ook moet hij sterk genoeg zijn om het gewicht van jouw kat te kunnen dragen. Houd daarom rekening met de grootte en het gewicht van jouw kat bij de aanschaf van een krabmeubel.

Plek in huis
Zorg voor meerdere krabplekken in ruimtes waar de kat regelmatig is. Een kat markeert graag zijn looproute zodat hij zich kan oriënteren en een duidelijke boodschap achter kan laten voor andere katten. Daarom wil hij het liefst dat er krabmogelijkheden in zijn ‘loopje’ staan. Denk ook aan plaatsen bij deuren, zodat hij een markering achter kan laten wanneer hij van buiten naar binnen loopt.

Slapen, spelen, verstoppen en krabben
Krabben kan ook een speelse manier zijn om energie kwijt te raken of om speelgedrag uit te lokken van soortgenootjes of het baasje. En wat is er na een speelkwartiertje lekkerder dan je veilig op te kunnen rollen voor een dutje? Je kunt daarom ook kiezen voor multifunctionele krabmeubels om in te slapen, mee te spelen, in te verstoppen én aan te krabben.

krabmeubel kat

EyeCATchers
Krabmeubels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Maar waar je een kat geen groter plezier mee kunt doen, is karton! (Lees hierover meer in ons blog: ‘De magische aantrekkingskracht van kartonnen dozen’.) De krabmeubels van District 70 zijn gemaakt van onweerstaanbaar golfkarton waar je kat van zal spinnen. En dat niet alleen: ze zijn ook nog eens ware eyeCATchers die passen in jouw interieur. Voor ieder wat wils!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-district70-krabmeubel