0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 16 maart 2018

Het belang van Omega-3 in hondenvoer

We beginnen steeds meer in te zien hoe belangrijk omega 3-vetzuren zijn, voor onszelf én voor onze huisdieren. Ze worden ook wel essentiële vetzuren genoemd, en dat is niet voor niets. Ze zijn van vitaal belang voor de algehele gezondheid van onze hond. Maar wist je dat deze meervoudig onverzadigde vetzuren heel gevoelig zijn voor verhitting en dat bij het bereiden van het hondenvoer daardoor veel omega 3 verloren gaat? Op veel verpakkingen van hondenbrokken staat dat er omega 3 in zit. Het wordt er ook wel in gestopt, maar door verhitting en doordat omega 3 vetzuren in droogvoer de neiging hebben snel te 'vergaan', is het nog maar de vraag hoeveel je hond er nu eigenlijk van binnenkrijgt als hij zijn bak leegeet.

Symptomen van omega 3-tekort

Dit zijn de waarschuwingstekens die aangeven dat jouw hond misschien een gebrek heeft aan omega 3:

  • Haaruitval/bovenmatige rui

  • Droge, schilferige huid 

  • Oorontsteking

  • Huidontstekingen
  • Hevige jeuk

  • Vachtproblemen

3 manieren om te zorgen dat je hond genoeg omega 3 binnenkrijgt

1. Rauw voedsel

Onbewerkt, rauw voedsel, zoals bijvoorbeeld zalm, zit vol omega 3. Er zijn voorstanders van de 'raw food methode', maar er worden ook vraagtekens bij gezet, omdat je niet weet hoe uitgebalanceerd het voer voor je hond is. Krijgt hij wel alle benodigde vitaminen en mineralen binnen? Daarnaast kan een volledig rauw dieet nogal kostbaar zijn.

2. Omega 3-pillen

Omega 3-pillen en -capsules zijn er in soorten en maten. De meeste bestaan voornamelijk uit visolie, met grote vis, zoals zalm, als belangrijkste bron. Zo ook Grizzly Zalmolie. Een dergelijk supplement zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht, door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren.

3. Omega 3 kauwtabletten

Sommige honden hebben het niet zo op pillen, dan zijn kauwtabletten een goed alternatief. Er zijn veel verschillende verkrijgbaar. Let altijd wel goed op de dosering voor grote en kleine honden; het gewicht van je hond bepaalt hoeveel tabletten hij mag. En qua smaak zal je hond ook ongetwijfeld zo zijn voorkeur hebben. Kwestie van testen.

Welk omega 3-supplementen gebruik jij? Stuur ons een mailje indien je suggesties hebt voor producten die wij aan onze shop kunnen toevoegen.