0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 21 maart 2017

Wat is gezonde hondenvoeding?

In Nederland zijn er honderden merken hondenvoeding te krijgen. Maar hoe weet je nou welke voeding echt gezond is voor je hond? Onderstaande informatie zal je helpen goede en bewuste keuzes te maken.

Wil jij graag het beste voor jouw hond? Overweeg dan eens het complete voedingspakket voor honden van Almo Nature. Met dit complete voedingspakket haal je alles in huis wat jouw hond nodig heeft; een combinatie van droog- en natvoeding voor honden in perfecte harmonie! Deze pakketten zijn verkrijgbaar in de smaken kip en tonijn. Maak nu kennis met dit perfect uitgebalanceerde en gezonde pakket van Almo Nature voor nog geen €7,-!

Een gezonde hond is een gelukkige hond

Voor alle baasjes geldt natuurlijk dat niets belangrijker is dan de gezondheid van je hond. Als het gaat om voeding wil je natuurlijk ook het beste voor je hond. De beste merken met gezonde eiwitten, natuurlijke ingrediënten en een goede balans tussen droogvoer, natvoer en snacks. Toch is het moeilijk om de juiste keuze te maken omdat alle hondenvoer-verpakkingen schreeuwen dat ze gezond en natuurlijk zijn. Onderstaande tips helpen je om de juiste keuze in hondenvoeding te maken.

Kip, kip en nog eens kip

In bijna 70% van alle hondenvoeding zit kip. Zelfs als de naam van de verpakking anders doet vermoeden zit er vaak toch (ook) kip in. Je hond gaat er bijna van kakelen in plaats van blaffen! Omdat kip bijna overal in zit, moet je extra opletten bij specifieke gevoeligheden voor voedsel die je hond kan hebben, zoals intoleranties en allergieën. Als er Rund, Eend of Varken op de verpakking staat, check dan ook bij de ingrediënten hoeveel er daadwerkelijk van dit specifieke dier in zit.

Gezonde hondenvoeding heeft weinig calorieën

De meeste goedkope hondenvoeding die vaak in supermarkten te krijgen is zitten vol calorieën. Ooit afgevraagd waarom veel merken gemaakt worden in dezelfde fabriek als bekende snoepmerken..? Hondenvoer van bekende merken bestaat tot wel 41% uit koolhydraten. Hierdoor krijgt je hond wel een vol gevoel, maar zeker geen energie. Je hond is van nature immers een vleeseter, dus het percentage vlees moet het hoogste zijn. Verder aangevuld met gezonde vezels uit groente en fruit. Een merk als Almo Nature bevat tot 80% vers vlees!

Graanvrij is niet hetzelfde als lage calorieën

Wat glutenvrij is voor menselijke voeding, is graanvrij voor dierlijke voeding. Van nature eten honden geen granen en rijst en toch zitten de meeste hondenbrokken vol granen. Graan is moeilijk voor honden om te verteren. Check dus goed op de verpakking hoeveel graan er in de hondenbrokken zit, of kies voor de graanvrije brokken van Almo Nature.

Wees op je hoede bij "Natuurlijke Smaak"

Het woord 'natuurlijk' verliest haar geloofwaardigheid. Sommige voedingsmiddelen benoemen suiker als 'natuurlijk' ingredient. Check goed de verpakking of er echt een hoog percentage natuurlijke ingrediënten in zitten, in plaats van natuurlijke (maar chemische) smaakstoffen.

Is vlees vermeld als het eerste ingrediënt?

Ingrediënten worden op een voedingsmiddel label in dezelfde volgorde vermeld als hun relatieve gewicht in het recept. Dus als vlees bovenaan staat, dan is het goed. Helaas is dit vaak niet het geval. Bedrijven verdelen 'slechte' ingrediënten in meerdere onderdelen waardoor ze later op de lijst komen. Dit gebeurt bij ongeveer een derde van alle voedsel voor huisdieren, dus maak een mentale notitie voor de volgende keer dat je een keuze moet maken. Je weet zeker dat je met goede hondenvoeding te maken hebt als minimaal vijftig percent van de ingrediënten uit vlees of vis bestaat.

Hoe denk jij over hondenvoeding? Laat het ons weten in de reacties.

 

Fotocredit: Petnet.io