Shopping Cart Pixel
Nieuwsbrief
Ontvang de Max&Luna nieuwsbrief met de laatste trends, hoge kortingen en kans op leuke prijzen!

Help, mijn hond heeft een teek!

Placeholder

Teken zijn in Nederland voornamelijk actief in het voorjaar en in de zomer. Ze kunnen vervelende gevolgen hebben, dus wat kun je doen als jouw hond een teek heeft?

Help, mijn hond heeft een teek!

Maar met de start van zonnig weer, worden teken en andere parasieten actiever en is de kans dat jouw hond een tekenbeet oploopt dus steeds groter. Vanaf het moment dat het zonnetje begint te schijnen in de lente is het raadzaam om altijd een teken-check te doen na ieder bezoek aan bos, heideterreinen en of duinen. Maar de spinachtige parasietjes kunnen ook voorkomen in parken, speeltuinen en tuinen.

De Wageningen Universiteit adviseert de teek na een beet zo snel mogelijk uit de huid van jouw hond, kat (of jezelf) te verwijderen om het risico de ziekte van lyme op te lopen zo klein mogelijk te houden.

Optimale bescherming

Wil jij jouw hond optimaal beschermen tegen teken, vlooien en luizen? Deze hondenmand van Scruffs biedt jouw hond een veilige en geurloze bescherming tegen ongewenste insecten. Mocht jouw hond onverhoopt toch een tekenbeet oplopen, dan is biedt deze verzachtende hondenshampoo zeker uitkomst. 

Help, mijn hond heeft een teek!

Jouw hond heeft de meeste kans om een tekenbeet op te lopen wanneer hij speelt in de bosjes, in het hoge gras of in de struiken. Hier houden teken zich meestal schuil. Een teek is een veel voorkomende parasiet die zich voedt met bloed van hun gastheer. Teken zijn gevaarlijk omdat zij ziektes kunnen overbrengen. Een teek zit meestal aan het uiteinde van een blad of het gras zodat zij gemakkelijk meegenomen kunnen worden door de vacht van een hond. Zodra de teek de huid van de hond bereikt heeft, gaat deze op zoek naar een geschikte plaats voor een bloedmaaltijd. Een geïnfecteerde teek kan met zijn speeksel verschillende ziektes overbrengen. Tijdens de bloedmaaltijd kan een teek zijn gewicht meerdere malen verdubbelen en laat hij zich na een aantal dagen op de grond vallen. Wanneer je een grote teek op de grond vindt, is de kans groot dat hij vol zit met het bloed van je hond.

Teken verwijderen

In Nederland zijn er veel teken. Het is dan ook belangrijk om je hond te beschermen tegen een tekenbeet. Teken kunnen vervelende ziektes overbrengen zoals de ziekte van Lyme. Je kan een teek op twee verschillende manieren verwijderen. De eerste manier is een teek verwijderen met een tekentang. Je zet de pincet op de achter de kop van de teek en draait en trekt de teek rustig uit de huid. Het is ook mogelijk om een teek te verwijderen met een teek koevoet. Deze zet je net als bij de tekentang, de koevoet achter de kop van de teek. Ook hier draai en trek je de teek langzaam omhoog. Een teek zit voornamelijk achter de oren, rond de kop, onder de oksel of in de lies van een hond. Check vooral deze plekjes. Was je hond na het verwijderen met een speciale After Bite Shampoo. De shampoo is verrijkt met Tea Tree oliën, deze oliën kalmeren een geïrriteerde huid wanneer een hond gebeten is door insecten. 

Insect-Shield Hondenmand tegen Vlooien, Luizen & Teken

Controle en preventie

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Een hondenmand zoals de Insect-Shield Hondenmand en de Insect- Shield Hondenplaid zijn voorzien van een ingebouwde insectenbescherming. Dankzij het geurloze en onzichtbare ingrediënt beschermt deze mand jouw hond tegen muggen, vlooien, teken, vliegen en mieren. Heeft je hond toch een teek opgelopen? Wanneer je een teek binnen 24-uur verwijdert, is de kans kleiner dat er ziektes worden overgebracht. Wij raden je daarom aan om na elke wandeling je hond te controleren op een tekenbeet.

Reageer als eerste!


* Verplichte velden