0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 15 april 2018

Waarom eet mijn hond poep?

Ervaren dierencoaches van Sterkliniek Dierenartsen geven online antwoord op jouw vragen over de gezondheid, het gedrag of de verzorging van jouw hond of kat. Deze week een vraag van Geert. Waarom eet mijn hond poep van andere honden?

Vraag

Onze hond (kruising Cavalier en Chihuaha) wordt in mei 8 jaar oud. Hij had al altijd honger, de brokjes zijn al bijna op voor je ze in zijn bakje doet, maar sinds kort eet hij hondenpoep van de straat!

Wij (zijn baasjes) vinden dat niet zo prettig, is hier iets aan te doen? Corrigeren lukt bijna niet, ook al zit hij aan de riem, hij is er heel snel. Verder luistert hij wel goed maar als er ergens iets te eten valt dan doen zijn oren het even "niet" meer.

Antwoord

Vervelend dat jullie hond hondenpoep heeft ontdekt en dit een prima snack lijkt te vinden. Het eten van poep heeft niks te maken met eventuele tekorten in de voeding maar is afwijkend gedrag. Om dit op te lossen heb je training en veel geduld nodig.

Het beste kan je hem leren dat hij op commando van iets lekkers af moet blijven. Hij ruikt wat lekkers en gaat erop af maar als jullie 'bah' of 'vies' of 'nee' zeggen, dan weet jullie hond dat hij eraf moet blijven. Dit heeft veel geduld nodig maar zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. De training moet geleidelijk opgebouwd worden; eerst moet hij een brokje kunnen laten liggen. Zodra hij het brokje wel in de gaten heeft maar er niet heen gaat moet je hem belonen met nog meer lekkers. Zo leert hij dat wanneer hij iets laat liggen, hij bij jullie nog veel meer lekkers krijgt.

Het advies is om hier zo spoedig mogelijk mee aan de slag te gaan omdat het eten van hondenpoep de nodige medische risico's (ziektes en parasieten) met zich mee brengt. Neem voor advies en hulp bij de training eventueel contact op met een hondenschool.

Veel succes gewenst!