0
0

Door Max&Luna, 3 januari 2022

Fit en gezond, zonder vlees voor de hond?

Na duizenden jaren evolutie is de hond, die oorspronkelijk afstamt van de wolf, verandert van carnivoor tot omnivoor. Dat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige voeding kunnen verwerken; net als mensen, beren, chimpansees en varkens – om er een aantal te noemen. Toch denken we vaak dat een hond vlees nodig heeft om gezond te blijven. Is dat wel zo? En hoe zit dat precies?

Waarom vlees?

Een hond moet dagelijks een complete voeding krijgen voorgeschoteld, waarmee hij alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond en fit te blijven. Eén van die belangrijke voedingsstoffen zijn eiwitten. Die vind je in verschillende soorten voedsel, waarvan vlees een rijk voorbeeld is. Het wordt daarom veel gebruikt in hondenvoeding.

Nadelen van vlees

Hoewel hondenvoer op basis van vlees dus helpt om je hond te voorzien van eiwitten, heeft het ook nadelen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 10% van alle honden kampt met een allergie? Dit wordt vaak veroorzaakt door dierlijke eiwitten, zoals rundvlees, kip of zuivel. Daarnaast is het eten van vlees erg milieubelastend, helemaal als je beseft dat honden en katten verantwoordelijk zijn voor wel 20% van de wereldwijde vleesconsumptie.

Het alternatief

Dat hondenvoeding op basis van vlees zo milieubelastend is, is geen fijn idee. Toch wil je dat je hond alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond en fit te blijven. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende alternatieven, zoals Imby Insect-based hondenbrokken. Deze hondenvoeding van hoge kwaliteit voorziet in voldoende kwalitatieve eiwitten door middel van insectenpoeder in plaats van vlees.

Imby hondenvoer op basis van insectenpoeder

Hypo-allergeen en minder milieubelastend

Insecten in hondenvoeding; het klinkt misschien een beetje gek, maar is eigenlijk een heel goed idee. Niet alleen vinden honden de brokken van Imby verrassend lekker, insectenpoeder is ook bijna CO2-neutraal en daarbij tot wel drie keer rijker in eiwitten dan vlees. Daarnaast staan de eiwitten uit insectenpoeder bekend om de superieure kwaliteit ten opzichte van diverse soorten vlees – en dat zonder de nadelen als groot dierenleed en de impact op het milieu. Tot slot zijn insecteneiwitten hypoallergeen, waardoor het uitermate geschikt is voor honden met een allergie of gevoelige spijsvertering.

Complete voeding

Een uitstekend alternatief voor vlees dus, die insecten. Maar houd er bij de keuze van het merk brokken altijd rekening mee dat alleen insectenpoeder niet garant staat voor een complete en gebalanceerde voeding. Daar zit een hele wetenschap achter, waar we je nu niet mee zullen vermoeien. Je kunt er echter vanuit gaan dat Imby deze wetenschap tot in de puntjes beheerst, dus kies met een gerust hart voor Imby’s complete hondenbrokken op basis van insecten.

CO2-neutraal

Het kweken van insecten is veel minder milieubelastend dan het produceren van vlees, maar voor Imby was dat niet genoeg. Imby is dan ook het eerste merk dierenvoeding in de Benelux dat volledig CO2 neutraal opereert! Dit doen ze door het maken van de juiste keuzes op het gebied van ingrediënten, bereiding, verpakking en distributie. Zo wordt Imby lokaal geproduceerd in Nederland en België, wat scheelt in uitstoot door transport. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd via ‘carbon offsetting’ en door het planten van bomen in bossen in Nederland en België.

Uitstoot van insect-based hondenvoer - CO2 neutraal

Proberen? Bestel het proefpakket!

Lijkt het je wat en wil je Imby insect-based droogvoer eens uitproberen? Ter introductie koop je nu een Imby proefpakket met droogvoer en snacks ter waarde van €26,97 voor slechts €8,99. Wees er op tijd bij, want op = op!

Kus van de hond

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-imby