0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 2 februari 2022

Februari is de maand van het gebit!

Februari is de Maand van de Gebitsverzorging. Tijdens deze maand wordt er landelijk door dierenartsen extra aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Dierenartsen bieden daarom een gratis gebitscontrole aan en geven korting op diverse gebitsbehandelingen.

Net als mensen kunnen ook honden en katten last krijgen van tanden en kiezen. Een slechte adem, rood of zelfs bloedend tandvlees, moeite met of geen harde brokken eten, overmatig speeksel, verlies van tanden of kiezen of ontstekingen elders in het lichaam. Dit zijn allemaal symptomen die kunnen duiden op gebitsproblemen. Gebitsproblemen zijn net als voor mensen erg pijnlijk voor huisdieren. Daarom is het belangrijk om gebitsproblemen te voorkomen.

Oorzaak

Last van het gebit wordt met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Daarom is het zo belangrijk om de tanden van je hond of kat dagelijks te verzorgen, want alleen zo kun je de vorming van tandplak of tandsteen tegengaan. In februari kun je terecht voor een gratis gebitscontrole en advies bij de dierenarts. Maar natuurlijk verdient het gebit van je hond of kat ook de rest van het jaar alle aandacht. Deze gebitsverzorging kan jij gewoon zelf thuis doen.

Hoe poets ik het gebit van mijn hond?

Bij honden controleert de dierenarts vooral de hoeveelheid tandsteen en of de wortels al dan niet zijn aangetast. De dierenarts geeft ook advies over hoe je het gebit van je hond gezond houdt. Hoe je thuis een schoon en gezond gebit voor je hond kan bijhouden, lees je in 'Een schoon en gezond gebit voor jouw hond'.

Om de gezondheid van het gebit van jouw hond te waarborgen, kan je het best na ieder eetmoment een hondenbot of kauwspeeltje geven. Vaste kauwmomenten kan je niet goed bepalen voor een hond. Uiteindelijk zal jouw hond zelf zijn eigen kauwmomenten kiezen.

Een hondenbot van slechte kwaliteit kan erg gevaarlijk zijn voor de hond. De kans bestaat dat het bot splintert en dat de darm of andere ingewanden van de hond beschadigd raken. Het komt ook voor dat de tanden van een hond aangetast worden door het kauwen op harde materialen. Om dit tegen te gaan kun je het best kiezen voor duurzaam kauwspeelgoed wat getest is. Er zijn veel soorten kauwspeelgoed. Producten van Nylabone, West Paw en Bam-Bones zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn veilig en sterk. Dit soort kauwspeelgoed gaat lang mee en is veilig voor de hond. De mondhygiëne van jouw hond wordt verbeterd en het is nog leuk ook.

Hoe poets ik het gebit van mijn hond

Hoe houd ik het gebit van mijn kat schoon?

Voordat je zelf begint met het schoonmaken van het gebit van je kat, is het verstandig om het gebit te laten controleren door een dierenarts bij jou in de buurt. Deze kan je vertellen of je kat een behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld voor het verwijderen van de tandplak of de tandsteen. Het is een goed idee om jaarlijks het gebit van je kat te laten reinigen bij de dierenarts, maar ook thuis kun jij ervoor zorgen dat de tanden van je kat gezond blijven. Hoe? Dat lees je hier: Hoe verzorg ik het gebit van mijn kat?

Houd de tanden van je hond of kat op een speelse wijze schoon met de diverse producten die Max&Luna hebben geselecteerd. Dit kattenspeeltje helpt de mondhygiëne van je kat te verbeteren doordat het bij kauwen een flossende en reinigende werking heeft op tanden en tandvlees. Of geef je hond een gezonde gebitsverzorgende traktatie die tandplak en tandsteen helpen verwijderen. De Nutri Dent helpt om de adem van je hond te verfrissen en draagt bij aan een schoon en sterk gebit.

Kijk hier voor een overzicht van producten die bijdragen aan een gezond gebit!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-gebitsverzorging