0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

16 april 2020

Dog Wellness Challenge: Structuur

Van West Paw’s hondengedragsdeskundige - Rita Viel

In de afgelopen weken is onze dagelijkse routine drastisch veranderd, zowel voor mens als dier. We genieten allemaal van de extra tijd die we met onze gezinnen en huisdieren kunnen doorbrengen. Toch is het belangrijk om een bepaalde structuur en routine aan te houden, om straks de overgang naar het ‘normale’ leven makkelijker te maken.

Wat kunnen Baasjes doen om te helpen?

De onderstaande suggesties voor "Alone Time” zijn voor honden die normaal gesproken goed alleen kunnen zijn. Als jouw hond het normaal gesproken al lastig vindt om alleen te blijven, raden we aan om ondersteuning te vragen van een gecertificeerde hondentrainer of hondengedragstherapeut.

1. Rust
Als je je hond normaliter alleen thuis laat, probeer hem dan nu ook af en toe even echt met rust te laten. We hebben hier allemaal wel eens behoefte aan! 

2. Laat je hond je niet door het hele huis volgen
Ga bijvoorbeeld naar een andere kamer in huis en sluit de deur. Ontmoedig jouw hond om je overal naartoe te volgen.

3. Maak af en toe ook een korte wandeling zond je hond
Als je terugkomt (of je komt uit een andere kamer), wees kalm en maak het niet te speciaal, zo voorkom je opwinding en rusteloosheid. 

4. Hou je hond bezig met traktatie speelgoed als je weg bent
Wanneer je naar een andere kamer gaat, of even kort het huis verlaat, geef je hond en speeltje met traktaties erin - zoals West Paw’s Toppl, Qwizl of Tux - zodat ze een positieve ervaring hebben tijdens jouw afwezigheid.
Wees je bewust van het kauwgedrag van je hond. Is je hond een krachtige kauwer? Kies dan voor de Qwizl of Tux.

 

Blog van Rita Viel, export manager van West Paw Inc. Dit hondenspeelgoed wordt in Amerika geproduceerd en is kwalitatief hoogwaardig speelgoed. Het heeft zelfs het CE keurmerk waardoor het tevens veilig is voor kinderen. Het speelgoed is ook 100% recyclebaar. Naast export manager is Rita tevens kynologisch instructeur en mede oprichter van Hondenschool Kwispel in Steenwijk en gediplomeerd gedragstherapeut.

Rita is jaren geleden met het speelgoed van West Paw in aanraking gekomen omdat zij zelf op zoek was naar kwalitatief goed speelgoed die kon ondersteunen bij het oplossen van een aantal probleemgedragingen bij honden. Nu geeft ze wereldwijd workshops over spelen met honden en hoe je spelen / speelgoed ook kan gebruiken bij bepaald probleemgedrag, maar ook bij honden die beperkt zijn zoal bijvoorbeeld oudere honden, geblesseerde honden, pups etc.

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-structuur