Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 22 maart 2018

De meest hardnekkige fabels over katten

Over katten doen allerlei fabels de ronde. Enkele van deze mythes worden helaas zeer hardnekkig gezien als feiten. Dat is in sommige gevallen helemaal niet zo fijn en kan zelfs het leven van jouw lieve huisdier in gevaar brengen! Lees snel verder om te zien wat feit en wat fabel is.

Om het voor eens en voor altijd zeker te weten ontrafelen we hieronder de drie belangrijkste en meeste gehoorde fabels over katten. Fabel of feit?

Kattenfabels of kattenfeiten?

  1. Katten komen altijd op hun pootjes terecht
    We staan soms versteld van de veerkrachtigheid van katten, die schijnbaar altijd op hun pootjes terecht komen, zelfs na een val van flinke hoogte. Met name hun staart helpt hen in de meeste gevallen veilig te 'landen'. Maar wanneer een kat schrikt en plotseling van grote hoogte valt of wordt geduwd wil het nog wel eens misgaan en kunnen ze zich lelijk verwonden.
  2. Melk is goed voor katten
    Een schoteltje melk wordt nog altijd gezien als een traktatie voor katten. Maar niets is minder waar. Melk van andere dieren (zoals koeien) is voor katten zeer moeilijk te verteren, slecht voor de spijsvertering en kan maagklachten veroorzaken.
  3. Katten haten water
    De meeste katten haten water, met name wanneer ze gedwongen worden. Als jij jouw vrolijke harige vriendje in bad wilt stoppen kan dit bijvoorbeeld hysterische taferelen opleveren. De meeste katten zijn echter gefascineerd door water. Ze zijn er dol op om met water dat uit de kraan stroomt te spelen of klimmen in bad nadat jijzelf onder de douche bent geweest. Ze zullen zichzelf niet snel onderdompelen. Maar ermee spelen vinden ze doorgaans heel leuk. Kijk hier voor het bewijs!

Ken jij nog andere fabels over katten die nodig de wereld uit geholpen moeten worden? Deel ze in de reacties!