0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 15 maart 2021

De magische aantrekkingskracht van kartonnen dozen

Welk poezenpersoneel kent het niet? Heb je net dat ene leuke mandje gekocht, zit je vierpotige vriendje weer in de kartonnen verpakking in plaats van in de mand zelf! Wat is toch die magische aantrekkingskracht van kartonnen dozen?

* 15% korting op alle District 70 krabmeubels in mei 2023! *

Het perfecte verstopplekje
Uit onderzoek blijkt dat een doos het stressniveau van een kat kan verlagen. Dit komt doordat katten de behoefte hebben om zich ergens te kunnen verschuilen. Katten zijn van nature nieuwsgierige dieren, maar kunnen ook heel schichtig en wantrouwend zijn. Wanneer ze zich bedreigd of angstig voelen, trekken ze zich het liefst terug in een kleine, veilige ruimte. Ook gaan katten conflictsituaties liever uit de weg. Een doos biedt dan hét perfecte verstopplekje.

Ideale slaapplek
Een andere reden waarom katten gek zijn op dozen is het materiaal: karton! Katten voelen zich het prettigst als het lekker warm is. Daarom ligt jouw viervoeter zo graag in het zonnetje of op de vensterbank boven de verwarming. Karton reguleert de temperatuur goed en houdt de warmte vast. Door zich op te krullen in een – meestal te kleine – kartonnen doos, houdt jouw kat zich heerlijk warm en creëert zo zijn of haar ideale slaapplek!

Nagels scherpen
Daarnaast is karton prima materiaal voor jouw kat om de nagels te scherpen; het is zacht genoeg om de feromonen die vrijkomen op te nemen en duidelijk zichtbare krassen achter te laten. Dé manier om territorium af te bakenen.

Slapen, spelen, verstoppen en krabben
Naast het feit dat een kartonnen doos veiligheid en warmte biedt, is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om in te slapen, mee te spelen, in te verstoppen en aan te krabben. Een kartonnen huis biedt alles wat een kattenhartje begeert! Als drukbezet poezenpersoneel doe je natuurlijk alles voor een tevreden spinnend baasje, maar een kartonnen doos staat niet zo fraai in huis en de meeste krabpalen zijn niet bepaald sfeervol…

District 70 heeft stijlvolle golfkartonnen krabmeubels ontwikkeld, zoals SARDINE, MIXTAPE, BAL en TREASURE, die niet alleen aan alle kattenwensen voldoen, maar ook nog eens oogstrelend zijn voor jouw interieur. Kat blij, jij blij! Welk nieuw krabmeubel van District 70 kies jij voor jezelf en jouw kat?

De krabmeubels worden verzonden in - hoe kan het ook anders - een kartonnen doos. Dus dubbelop feest voor jouw poezenbeest! 

Heb jij leuke, grappige filmpjes of foto’s van jouw kat met een doos? Deel ze met ons en andere Max&Luna vrienden in de reacties of op onze tijdlijn op Facebook!

 

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-kartonnen-dozen

Reacties

  • Door Sabine, 14 april 2021

    Oh zo leuk!! Wij hebben de Sardine en de Orb... de katten zijn echt mega fan!!

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden